Ана Брнабић и даље под лупом

“Господара прстенова” одгледала је небројено пута, врсна је куварица и редован посетилац изложби. Ако бисте добили ове три асоцијације да погодите коначно решење, вероватно не бисте претпоставили да је реч о новој премијерки Ани Брнабић.

Србија 05.07.2017 | 08:54
Ана Брнабић и даље под лупом
Осим што је прва жена премијер, Ана Брнабић се од својих претходника на том месту разликује и по стилу живота, музици коју слуша, хобијима... Покушали смо кроз разговор с њеним пријатељима да је упознамо изблиза, приватно - када кошуљу и сако замени тренерком. Ту смо наишли и на прву занимљивост везану за њу.
 
- Кошуљу не скидам, у њој сам чак и на плажи - испричала је премијерка за “Блиц” својевремено.

А када смо код плажа сазнали смо да је свако лето проводила на Крку код бабе и деде.

- Тренирала је пливање, то јој је омиљени спорт - поверавају нам наши извори.

Ипак, овог лета о пливању и одмору не размишља.

Веће су шансе да оно мало слободног времена што јој нова функција буде остављала посвети кувању које обожава. Гурман је, посебно воли кинеску храну. Обожава и ћевапе, а велики је љубитељ тартуфа.

Брнабићева је веома посвећена синовима свога брата који је зову “тетка институција”.

Воли да путује, а најлепша искуства доживела је у Кенији, Замбији, Малавију и Танзанији. Ипак, када је питате да се одлучи за омиљену дестинацију, без размишљања одговара: ”Београд”.

Ту је, каже, све што јој треба, а “све” су породица и пријатељи.

- Излази на урбана градска места - каже нам један од Аниних пријатеља.

Испуњава је вожња и да се она пита никада не би имала возача, “лакше је кад она држи волан и управља својим животом”.

Обожава музику 80-их, омиљени бенд јој је “Депецхе Моде”, њихова музика јој легне без обзира на то како је расположена. Лето је њено годишње доба. Када је задовољна, њена узречица је „ово је ужасно добро“, када није, додирује косу и говори “ја не могу да верујем”.

Осетљива је на неправду, лењост и неодговорност, презире малтретирање слабијих и неодговорност.

Узор у сваком смислу јој је отац. Тимски је играч. Воли да гледа филмове, а „Господара прстенова“ је гледала небројено пута. Посећује галерије и изложбе слика, омиљени сликари су јој Едвард Мунк и Љубица - Цуца Сокић.

Велики је љубитељ животиња, а тренутно има два пса који су јако везани за њу. Машина за судове за њу је кућни апарат број један, поред “блекберија”, који и даље користи приватно са истим бројем телефона. Службено користи “самсунг” који је добила када је постала министарка.

Животни мото је позајмила од Џона Ленона и од када је министарка чешће га понавља: „Еверyтхинг wилл бе окаy ин тхе енд. Иф ит’с нот окаy, ит’с нот тхе енд” – “На крају, све ће бити добро. Ако није добро, није крај”.

Од Крка до Београда

- Србија је моја домовина, у Београду сам рођена. Мој деда по оцу је са Крка и ја Крк волим, а нарочито то село и људе одакле ми је деда. Тамо имам јако пуно пријатеља - неке од мог рођења, а неки су пријатељи моје породице већ генерацијама. Моји корени везани су за Србију. Бака по оцу је из Горобиља код Пожеге. И бака и деда са мајчине стране су из Бабушнице. Највећи део живота провела сам у Србији коју јако волим и у коју сам се вратила после студија у Енглеској, јер сам одувек желела да свој живот и каријеру овде градим - испричала је Ана.

(Блиц)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

супер

05.07.2017 07:07

Сасвм ноемална биографија ненормално талентоване особе у РС то јој нико неби примијетио ако не додје на странацки сабор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.07.2017 07:45

Лици физицки на Федерера,надам се да це и побједивати као он јер је у игру усла као апсолутни аутсајдер.

Name

Слоба Павловиц црни

05.07.2017 07:34

Боља ми је Ана него 114 Зељки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо.

05.07.2017 11:50

Немоземо ми њу поредити са зељком, зељка и додик су ти окорели бандити.

Name

пера

05.07.2017 07:51

Немојте да тражите длаку у јајету јер је нема. Невероватно шта пишу новине и колико чачкају нешто што не могу да нађу. Болесно друштво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коwалски

05.07.2017 08:11

Прибари Блубери, једини телефон који се не може прислушкивати. Задужили га и КГК и још неки унаоколо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

05.07.2017 08:29

Јел Никола Спириц јос под лупом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

боле

05.07.2017 09:50

И ја сам гледао Господара прстенова више пута,знам ко су Милић Вукашиновић и Милић од Мачве па јел могу ја за неког шефа кабинета?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

05.07.2017 10:00

Наравно на је под лупом-народ навикао на лопове и преваранте па цисто не могу да вјерују да је досао неко паметан и способан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyц

05.07.2017 10:13

Ето среце да ми имамо овако образовану премијерку ... Ана има висе у дзепу него Цвијановицка у глави .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

05.07.2017 13:51

Ова образована премијерка је завршила универзитет који је рангиран као хиљадуосамсто и неки на планети. Толико о њеним компетенцијама. Сваки факултет на БУ је боље рангиран од њеног.

Name

Ивана

06.07.2017 04:17

Она има два универзитета, ен знам на који мислиш.

Name

Стоја

05.07.2017 15:08

Немам ниста против ове зене.Али и прије је било људи у Србији који су били одлицни студенти на елитним страним универзитетима,па нису ниста постигли када су били на власти.Примјер Боза Делиц.Па онда онај економиста(Стојковиц?),доле је негдје од Ниса,који је као блистав студент у Америци тамо несто и радио,а онда су га звали у Србију и гдје је он сада.Мислим да је Вук Јеремиц заврсио постдипломске студије на неком истакнутом УСА универзитету,мозда Харвард,итд итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

05.07.2017 18:04

Нортвуд универзитет није елитни. Напротив, просечан је. Када би се мерило нашим аршинима, то би било као да је похађала факултет у Тузли, Крагујевцу, Мостару... Потом, жена је радила за УСАИД у Србији. То је као кад би неко ове наше лезилебовиће који раде за ОСЦЕ у БиХ сматрао неким стручњацима. У професионалној биографији стоји још да је била на челу неке америчке фирме која је хтела да развије бизнис са експлоатацијом енергије ветра. Пројекат никад није реализован. Питао бих све који премијерку сматрају за неког посебног стручњака да ми кажу који су то њени пословни успеси...