Ana Brnabić i dalje pod lupom

“Gospodara prstenova” odgledala je nebrojeno puta, vrsna je kuvarica i redovan posetilac izložbi. Ako biste dobili ove tri asocijacije da pogodite konačno rešenje, verovatno ne biste pretpostavili da je reč o novoj premijerki Ani Brnabić.

Srbija 05.07.2017 | 08:54
Ana Brnabić i dalje pod lupom
Osim što je prva žena premijer, Ana Brnabić se od svojih prethodnika na tom mestu razlikuje i po stilu života, muzici koju sluša, hobijima... Pokušali smo kroz razgovor s njenim prijateljima da je upoznamo izbliza, privatno - kada košulju i sako zameni trenerkom. Tu smo naišli i na prvu zanimljivost vezanu za nju.
 
- Košulju ne skidam, u njoj sam čak i na plaži - ispričala je premijerka za “Blic” svojevremeno.

A kada smo kod plaža saznali smo da je svako leto provodila na Krku kod babe i dede.

- Trenirala je plivanje, to joj je omiljeni sport - poveravaju nam naši izvori.

Ipak, ovog leta o plivanju i odmoru ne razmišlja.

Veće su šanse da ono malo slobodnog vremena što joj nova funkcija bude ostavljala posveti kuvanju koje obožava. Gurman je, posebno voli kinesku hranu. Obožava i ćevape, a veliki je ljubitelj tartufa.

Brnabićeva je veoma posvećena sinovima svoga brata koji je zovu “tetka institucija”.

Voli da putuje, a najlepša iskustva doživela je u Keniji, Zambiji, Malaviju i Tanzaniji. Ipak, kada je pitate da se odluči za omiljenu destinaciju, bez razmišljanja odgovara: ”Beograd”.

Tu je, kaže, sve što joj treba, a “sve” su porodica i prijatelji.

- Izlazi na urbana gradska mesta - kaže nam jedan od Aninih prijatelja.

Ispunjava je vožnja i da se ona pita nikada ne bi imala vozača, “lakše je kad ona drži volan i upravlja svojim životom”.

Obožava muziku 80-ih, omiljeni bend joj je “Depeche Mode”, njihova muzika joj legne bez obzira na to kako je raspoložena. Leto je njeno godišnje doba. Kada je zadovoljna, njena uzrečica je „ovo je užasno dobro“, kada nije, dodiruje kosu i govori “ja ne mogu da verujem”.

Osetljiva je na nepravdu, lenjost i neodgovornost, prezire maltretiranje slabijih i neodgovornost.

Uzor u svakom smislu joj je otac. Timski je igrač. Voli da gleda filmove, a „Gospodara prstenova“ je gledala nebrojeno puta. Posećuje galerije i izložbe slika, omiljeni slikari su joj Edvard Munk i Ljubica - Cuca Sokić.

Veliki je ljubitelj životinja, a trenutno ima dva psa koji su jako vezani za nju. Mašina za sudove za nju je kućni aparat broj jedan, pored “blekberija”, koji i dalje koristi privatno sa istim brojem telefona. Službeno koristi “samsung” koji je dobila kada je postala ministarka.

Životni moto je pozajmila od Džona Lenona i od kada je ministarka češće ga ponavlja: „Everything will be okay in the end. If it’s not okay, it’s not the end” – “Na kraju, sve će biti dobro. Ako nije dobro, nije kraj”.

Od Krka do Beograda

- Srbija je moja domovina, u Beogradu sam rođena. Moj deda po ocu je sa Krka i ja Krk volim, a naročito to selo i ljude odakle mi je deda. Tamo imam jako puno prijatelja - neke od mog rođenja, a neki su prijatelji moje porodice već generacijama. Moji koreni vezani su za Srbiju. Baka po ocu je iz Gorobilja kod Požege. I baka i deda sa majčine strane su iz Babušnice. Najveći deo života provela sam u Srbiji koju jako volim i u koju sam se vratila posle studija u Engleskoj, jer sam oduvek želela da svoj život i karijeru ovde gradim - ispričala je Ana.

(Blic)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

super

05.07.2017 07:07

Sasvm noemalna biografija nenormalno talentovane osobe u RS to joj niko nebi primijetio ako ne dodje na stranacki sabor.

ODGOVORITE
Name

Re

05.07.2017 07:45

Lici fizicki na Federera,nadam se da ce i pobjedivati kao on jer je u igru usla kao apsolutni autsajder.

Name

Sloba Pavlovic crni

05.07.2017 07:34

Bolja mi je Ana nego 114 Zeljki.

ODGOVORITE
Name

Pero.

05.07.2017 11:50

Nemozemo mi nju porediti sa zeljkom, zeljka i dodik su ti okoreli banditi.

Name

pera

05.07.2017 07:51

Nemojte da tražite dlaku u jajetu jer je nema. Neverovatno šta pišu novine i koliko čačkaju nešto što ne mogu da nađu. Bolesno društvo.

ODGOVORITE
Name

Kowalski

05.07.2017 08:11

Pribari Bluberi, jedini telefon koji se ne može prisluškivati. Zadužili ga i KGK i još neki unaokolo.

ODGOVORITE
Name

Goran

05.07.2017 08:29

Jel Nikola Spiric jos pod lupom?

ODGOVORITE
Name

боле

05.07.2017 09:50

И ја сам гледао Господара прстенова више пута,знам ко су Милић Вукашиновић и Милић од Мачве па јел могу ја за неког шефа кабинета?

ODGOVORITE
Name

Zoka

05.07.2017 10:00

Naravno na je pod lupom-narod navikao na lopove i prevarante pa cisto ne mogu da vjeruju da je dosao neko pametan i sposoban.

ODGOVORITE
Name

xyc

05.07.2017 10:13

Eto srece da mi imamo ovako obrazovanu premijerku ... Ana ima vise u dzepu nego Cvijanovicka u glavi .

ODGOVORITE
Name

Dragan

05.07.2017 13:51

Ova obrazovana premijerka je završila univerzitet koji je rangiran kao hiljaduosamsto i neki na planeti. Toliko o njenim kompetencijama. Svaki fakultet na BU je bolje rangiran od njenog.

Name

Ivana

06.07.2017 04:17

Ona ima dva univerziteta, en znam na koji misliš.

Name

Stoja

05.07.2017 15:08

Nemam nista protiv ove zene.Ali i prije je bilo ljudi u Srbiji koji su bili odlicni studenti na elitnim stranim univerzitetima,pa nisu nista postigli kada su bili na vlasti.Primjer Boza Delic.Pa onda onaj ekonomista(Stojkovic?),dole je negdje od Nisa,koji je kao blistav student u Americi tamo nesto i radio,a onda su ga zvali u Srbiju i gdje je on sada.Mislim da je Vuk Jeremic zavrsio postdiplomske studije na nekom istaknutom USA univerzitetu,mozda Harvard,itd itd.

ODGOVORITE
Name

Dragan

05.07.2017 18:04

Nortvud univerzitet nije elitni. Naprotiv, prosečan je. Kada bi se merilo našim aršinima, to bi bilo kao da je pohađala fakultet u Tuzli, Kragujevcu, Mostaru... Potom, žena je radila za USAID u Srbiji. To je kao kad bi neko ove naše lezileboviće koji rade za OSCE u BiH smatrao nekim stručnjacima. U profesionalnoj biografiji stoji još da je bila na čelu neke američke firme koja je htela da razvije biznis sa eksploatacijom energije vetra. Projekat nikad nije realizovan. Pitao bih sve koji premijerku smatraju za nekog posebnog stručnjaka da mi kažu koji su to njeni poslovni uspesi...