ЛЕ - ШОК за "полицајце" у Луксембургу: Ренџерс испао!

Славни шкотски клуб вратио се ове сезоне на међународну сцену, али се није дуго задржао.  Лускембуршки шамар Ренџерсу! Нидеркорн успео да елиминише славни шкотски клуб победом од 2:0 на свом терену и испише историју! Голеада у надмудривању Мићовића и Николића! Узбудљива утакмица тимова које са клупа предводе српски тренери.

Фудбал 04.07.2017 | 23:50
ЛЕ - ШОК за "полицајце" у Луксембургу: Ренџерс испао!
Дуго су навијачи Глазгов Ренџерса чекали да фудбалере свог клуба поново гледају на међународној сцени, а када су коначно дочекали, уследио је шок! 

Славни шкотски клуб елиминисан је већ у првом колу квалификација за Лигу Европе од луксембуршког Нидеркорна. 

После 1:0 за Ренџерс у Глазгову, 2:0 за Луксембуржане на њиховом терену! 

Била је то прва победа икада овог клуба у европским такмичењима, а у наредном колу највероватније ће играти против кипарског АЕЛ-а, који је у првој утакмици добрио гибралтарски Сент Џозеф 4:0.



Вратио се Ренџерс у европска такмичења, али је добио шамар! И то баш јак! 

Иако је добио први меч против Нидеркорна с 1:0, у реваншу су Ренџери поражени с 0:2 и тако испали већ у првом колу квалификација за Лигу Европе.

Од 1981. до данас Нидеркорн је дао један гол у Европи, укупно су одиграли 13 мечева, а ово им је прва победа у историји клуба! До сада су имали два ремија и 11 пораза.

Невероватно.

После првих 45 минута игре било је 0:0, али су домаћини у наставку извели блицкриг и головима Франсое у 66. и Тила у 75. минуту избацили су велики клуб попут Ренџерса из даљег тока квалификација.

Ренџерс јесте имао надмоћ у поседу, али су то били непрецизни покушаји. Док су Луксембуржани своје шансе боље искористили, а може се рећи да су имали и шансе код другог гола из прекида. Али, за овакав успех неопходна је срећа.

Нидеркорн ће у следећем колу вероватно играти против АЕЛ-а из Лимасола који је добио с 4:0 први меч против Сент Џозефса.



Голеада у надмудривању Мићовића и Николића! Узбудљива утакмица тимова које са клупа предводе српски тренери.

После 2:0 у Мађарској, узбудљива утакмица и 3:3 на Малти.

Јасно је било да ће Видеотон успешно пребродити прву препреку у квалификацијама за Лигу Европе - Балзан, али је домаћин пружио достојан отпор у реваншу.

Ова утакмица била је посебно занимљива због двојице српских тренера на клупама - Марка Мићовића (Балзан) и Марка Николоћа (Видеотон), али и неколико играча познатих овдашњој спортској јавности.

За Малтежане игра некадашњи фудбалер Црвене звезде Каду Мендеш, док боје Видеотона бране партизановци Данко Лазовић и Марко Шћеповић. На терену, у дресу домаћег тима били су и Урош Љубимирац (Земун, Динамо Врање, Младост Лучани) и Милан Савић (Нови Пазар, ОФК Београд), док у игру није улазио Милош Леповић (Нови Пазар, Младост, Јагодина, Раднички Крагујевац).

Домаћин је повео већ у 3. минуту голом Црногорца Бојана Каљевића. На 1:1 изједначио је Гереши у 15, а затим је Шћеповић у 23. донео предност Видеотону. Ефион је у 56. поново поравнао резултат, али је Јухаш у 80. вратио гостима вођство, да би поново Каљевић погодио у 86. за коначних 3:3.

Видеотон ће у наредном колу играти против Каљуа из Естоније или Торшавна са Фарских Острва.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар