LE - ŠOK za "policajce" u Luksemburgu: Rendžers ispao!

Slavni škotski klub vratio se ove sezone na međunarodnu scenu, ali se nije dugo zadržao.  Luskemburški šamar Rendžersu! Niderkorn uspeo da eliminiše slavni škotski klub pobedom od 2:0 na svom terenu i ispiše istoriju! Goleada u nadmudrivanju Mićovića i Nikolića! Uzbudljiva utakmica timova koje sa klupa predvode srpski treneri.

Fudbal 04.07.2017 | 23:50
LE - ŠOK za "policajce" u Luksemburgu: Rendžers ispao!
Dugo su navijači Glazgov Rendžersa čekali da fudbalere svog kluba ponovo gledaju na međunarodnoj sceni, a kada su konačno dočekali, usledio je šok! 

Slavni škotski klub eliminisan je već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope od luksemburškog Niderkorna. 

Posle 1:0 za Rendžers u Glazgovu, 2:0 za Luksemburžane na njihovom terenu! 

Bila je to prva pobeda ikada ovog kluba u evropskim takmičenjima, a u narednom kolu najverovatnije će igrati protiv kiparskog AEL-a, koji je u prvoj utakmici dobrio gibraltarski Sent Džozef 4:0.



Vratio se Rendžers u evropska takmičenja, ali je dobio šamar! I to baš jak! 

Iako je dobio prvi meč protiv Niderkorna s 1:0, u revanšu su Rendžeri poraženi s 0:2 i tako ispali već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Od 1981. do danas Niderkorn je dao jedan gol u Evropi, ukupno su odigrali 13 mečeva, a ovo im je prva pobeda u istoriji kluba! Do sada su imali dva remija i 11 poraza.

Neverovatno.

Posle prvih 45 minuta igre bilo je 0:0, ali su domaćini u nastavku izveli blickrig i golovima Fransoe u 66. i Tila u 75. minutu izbacili su veliki klub poput Rendžersa iz daljeg toka kvalifikacija.

Rendžers jeste imao nadmoć u posedu, ali su to bili neprecizni pokušaji. Dok su Luksemburžani svoje šanse bolje iskoristili, a može se reći da su imali i šanse kod drugog gola iz prekida. Ali, za ovakav uspeh neophodna je sreća.

Niderkorn će u sledećem kolu verovatno igrati protiv AEL-a iz Limasola koji je dobio s 4:0 prvi meč protiv Sent Džozefsa.



Goleada u nadmudrivanju Mićovića i Nikolića! Uzbudljiva utakmica timova koje sa klupa predvode srpski treneri.

Posle 2:0 u Mađarskoj, uzbudljiva utakmica i 3:3 na Malti.

Jasno je bilo da će Videoton uspešno prebroditi prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu Evrope - Balzan, ali je domaćin pružio dostojan otpor u revanšu.

Ova utakmica bila je posebno zanimljiva zbog dvojice srpskih trenera na klupama - Marka Mićovića (Balzan) i Marka Nikoloća (Videoton), ali i nekoliko igrača poznatih ovdašnjoj sportskoj javnosti.

Za Maltežane igra nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Kadu Mendeš, dok boje Videotona brane partizanovci Danko Lazović i Marko Šćepović. Na terenu, u dresu domaćeg tima bili su i Uroš Ljubimirac (Zemun, Dinamo Vranje, Mladost Lučani) i Milan Savić (Novi Pazar, OFK Beograd), dok u igru nije ulazio Miloš Lepović (Novi Pazar, Mladost, Jagodina, Radnički Kragujevac).

Domaćin je poveo već u 3. minutu golom Crnogorca Bojana Kaljevića. Na 1:1 izjednačio je Gereši u 15, a zatim je Šćepović u 23. doneo prednost Videotonu. Efion je u 56. ponovo poravnao rezultat, ali je Juhaš u 80. vratio gostima vođstvo, da bi ponovo Kaljević pogodio u 86. za konačnih 3:3.

Videoton će u narednom kolu igrati protiv Kaljua iz Estonije ili Toršavna sa Farskih Ostrva.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar