Пешић у Звезди: Да вратимо титулу!

Досадашњи играч Тулуза Александар Пешић потписао је уговор са црвено-белима.  Нападач Александар Пешић је и званично представљен у Црвеној звезди, за коју је рекао да је највећи српски клуб.

Фудбал 05.07.2017 | 10:15
Пешић у Звезди: Да вратимо титулу!
Александар Пешић од данас је нови играч Црвене звезде.

Млади Нишлија, како је и најављено, парафирао је трогодишњи уговор са клубом из Љутице Богдана.

"Желео бих да се захвалим људима у Звезди што су се портудили да ме ангажују. Велика  је част да играм за овако велики клуб и даћу максимум да оправдам поверење људи из клуба, да обрадујем навијаче и да вратимо титулу на Маракану", рекао је Пешић на званичној промоцији на стадиону Рајко Митић.

На питање шта је било пресудно да прихвати позив Звезде, Пешић је одговорио: "Пресудно је било то што је то Црвена звезда! То је довољно", рекао је бивши играч Тулуза, који је прошлу сезону провео на позајмици у Аталанти.

Спортски директор Митар Мркела рекао је да верује да ће Пешић бити велико појачање сада када је коначно успео да га доведе међу црвено-беле.

"Верујем да ће бити велико појачање за нас. Покушао сам да га доведем и пре десетак година када сам био у омладинској школи, тада сам нажалост за мало закаснио, а овај пут су се ствари десиле онако како смо желели", рекао је Мркела.

Пешић ће бити на располагању тренеру Владану Милојевићу за друго коло квалификација за Лигу Европе.

"Првенство у Француској креће нешто касније него у Србији, па тако и прпреме, али ја сам већ почео са тренинзима. Тренутно нисам 100 одсто спреман, али ћу до меча 2. кола квалификација за Лигу Европе бити", поручио је 25-годишњи Пешић.

Тренер Милојевић најавио је да планира да систем црвено-белих у предстојећој сезони базира на игри два нападача, а Пешић је рекао да му то у потпуности одговара.

"Ту сам да испуним жељу тренера. Ако он каже да се игра са четири нападача, ја ћу се потрудити да га задовољим", рекао је Пешић. "Одговора ми његова тактика, максимално ћу се потрудити да се наметнем својом игром и, искрено, мислим да ми више одговора систем игре са два нападача".

Александар Пешић, који је у каријери наступао за Раднички из Ниша, ОФИ са Крита, Шериф, Јагодину Тулуз и Аталанту као позајмљен играч, рекао је да још није задужио дрес у Црвеној звезди.

"Још нисам добио број, али волео бих да носим дрес са бројем 45, ако је слободан".

Црвена звезда је пре Пешића у овом прелазном року довела Марка Гобељића, Вујадина Савића, Рикардиња и Филипа Стојковића, а Мркела је најавио да то није коначан број новајлија.

"Звезда ће до петка, када је последњи рок за пријаву играча за друго коло квалификација за Лигу Европе покушати да доведе још једног играча", навео је спортски директор Звезде.

НИ РЕЧ СА ПАРТИЗАНОМ

Иако су поједини медији објавили да је Пешић наводно био у преговорима са шампионом Србије, Партизаном, нападач је то демантовао. "Лично, ниједног тренутка нисам причао ни са ким из Партизана. Једино о чему сам размишљао је да ако се вратим, то буде у Црвену звезду. Много клубова ме је контактирало из иностранства, али ми је жеља била да дођем овде", рекао је Пешић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар