Pešić u Zvezdi: Da vratimo titulu!

Dosadašnji igrač Tuluza Aleksandar Pešić potpisao je ugovor sa crveno-belima.  Napadač Aleksandar Pešić je i zvanično predstavljen u Crvenoj zvezdi, za koju je rekao da je najveći srpski klub.

Fudbal 05.07.2017 | 10:15
Pešić u Zvezdi: Da vratimo titulu!
Aleksandar Pešić od danas je novi igrač Crvene zvezde.

Mladi Nišlija, kako je i najavljeno, parafirao je trogodišnji ugovor sa klubom iz Ljutice Bogdana.

"Želeo bih da se zahvalim ljudima u Zvezdi što su se portudili da me angažuju. Velika  je čast da igram za ovako veliki klub i daću maksimum da opravdam poverenje ljudi iz kluba, da obradujem navijače i da vratimo titulu na Marakanu", rekao je Pešić na zvaničnoj promociji na stadionu Rajko Mitić.

Na pitanje šta je bilo presudno da prihvati poziv Zvezde, Pešić je odgovorio: "Presudno je bilo to što je to Crvena zvezda! To je dovoljno", rekao je bivši igrač Tuluza, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Atalanti.

Sportski direktor Mitar Mrkela rekao je da veruje da će Pešić biti veliko pojačanje sada kada je konačno uspeo da ga dovede među crveno-bele.

"Verujem da će biti veliko pojačanje za nas. Pokušao sam da ga dovedem i pre desetak godina kada sam bio u omladinskoj školi, tada sam nažalost za malo zakasnio, a ovaj put su se stvari desile onako kako smo želeli", rekao je Mrkela.

Pešić će biti na raspolaganju treneru Vladanu Milojeviću za drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Prvenstvo u Francuskoj kreće nešto kasnije nego u Srbiji, pa tako i prpreme, ali ja sam već počeo sa treninzima. Trenutno nisam 100 odsto spreman, ali ću do meča 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope biti", poručio je 25-godišnji Pešić.

Trener Milojević najavio je da planira da sistem crveno-belih u predstojećoj sezoni bazira na igri dva napadača, a Pešić je rekao da mu to u potpunosti odgovara.

"Tu sam da ispunim želju trenera. Ako on kaže da se igra sa četiri napadača, ja ću se potruditi da ga zadovoljim", rekao je Pešić. "Odgovora mi njegova taktika, maksimalno ću se potruditi da se nametnem svojom igrom i, iskreno, mislim da mi više odgovora sistem igre sa dva napadača".

Aleksandar Pešić, koji je u karijeri nastupao za Radnički iz Niša, OFI sa Krita, Šerif, Jagodinu Tuluz i Atalantu kao pozajmljen igrač, rekao je da još nije zadužio dres u Crvenoj zvezdi.

"Još nisam dobio broj, ali voleo bih da nosim dres sa brojem 45, ako je slobodan".

Crvena zvezda je pre Pešića u ovom prelaznom roku dovela Marka Gobeljića, Vujadina Savića, Rikardinja i Filipa Stojkovića, a Mrkela je najavio da to nije konačan broj novajlija.

"Zvezda će do petka, kada je poslednji rok za prijavu igrača za drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope pokušati da dovede još jednog igrača", naveo je sportski direktor Zvezde.

NI REČ SA PARTIZANOM

Iako su pojedini mediji objavili da je Pešić navodno bio u pregovorima sa šampionom Srbije, Partizanom, napadač je to demantovao. "Lično, nijednog trenutka nisam pričao ni sa kim iz Partizana. Jedino o čemu sam razmišljao je da ako se vratim, to bude u Crvenu zvezdu. Mnogo klubova me je kontaktiralo iz inostranstva, ali mi je želja bila da dođem ovde", rekao je Pešić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar