Партизан добио Урал у ''генералци''!

Ђурђевић из пенала за успешну генералну пробу.  Фудбалери Партизана победили су руски Урал са 1:0 у припремном мечу који је одигран у Словенији.  

Фудбал 04.07.2017 | 22:10
Партизан добио Урал у ''генералци''!
Једини гол на утакмици постигао је Урош Ђурђевић у 88. минуту из једанаестерца.

Црно-бели су имали још неколико изгледних прилика на мечу, али покушаји Немање Михајловића, Леонарда, Марка Јанковића нису завршили у мрежи Урала.

Београдски тим имао је прилику да повећа предност у финишу меча,али је Тавамба био неуспешан. 

Изабраници Мирослава Ђукића нову сезону почињу наредне недеље утакмицом против подгоричке Будућности у другом колу квалификација за Лигу шампиона.



Сада већ традиционално, Партизан је у склопу припрема одиграо контролни меч против руског Урала. Овај пут у питању је била "генералка" црно-белих пред почетак сезоне и прву утакмицу против Будућности, у 2. колу квалификација за Лигу шампиона (11. јул).

ПАРТИЗАН - УРАЛ 1:0 (0:0)!

Тренер Мирослав Ђукић извео је састав који би требало да почне и меч са Подгоричанима. Међу стативама је био Филип Кљајић, на бековским позицијама - Мирослав Вулићевић десно и Немања Милетић лево, између њих двојице Лазар Ћирковић и Бојан Остојић.

Испред одбране играли су Небојша Косовић и Евертон Луиз, на десном крилу Марко Јанковић, у средини Леонардо и лево Немања Михајловић.

Најистуренији у екипи Партизана био је Урош Ђурђевић.

Овај састав доминирао је против руског прволигаша, створио неколико добрих прилика, али је реализација и овај пут заказала.

Партизан је прву добру прилику направио у 20. минуту, када је лопта прохујала паралелно с гол-линијом, након корнера који је извео Леонардо.

У 24. минуту црно-бели су извели врло лепу акцију. Лопта је остала у поседу Београђана после два оштра старта фудбалера Урала, Ђурђевић и Леонардо су одиграли дупли пас, али је покушај Бразилца из прве био прилично лош, тако да голман руске екипе није имао потребу да интервенише.

Нешто касније Леонардо је имао нову прилику, овај пут одличан ударац крилног нападача Партизана одбранио је голман противничке екипе.

Најбољи шансу у првом делу пропустио је Немања Михајловић у 44. минуту. Прво је пресекао пас одбране Урала на средини терена, али није искористио "један на један" са голманом. Шутирао је преко пречке.

Битно је напоменути да су на моменте преоштри Руси, што је такође део традиције дуела два клуба, били потпоуно безопасни у првом полувремену и да се скоро све време играло на њиховој половини.

Али...

У наставку меча Партизан више није био толико супериоран нити опасан. Ни Урал није нешто више показао осим два покушаја после којих је и Кљајић морао да загреје дланове.

Ипак, у 88. минуту Ђурђевић је из једног дуела у шеснаестерцу руске екипе успео да "извуче" пенал - оправдано због играња руком противничког играча.

Најбољи стрелац Партизана био је сигуран са 11 метара!

Погодак је прекинуо успаванку у другом другом делу и обезбедио "парном ваљку" да у победничком расположењу дочека дуел са Подгоричанима...

За крај се обрукао Ленадре Тавамба, имао је идеалну прилику, међутим није био прецизан.

Партизан – Урал 1:0

Стадион: Шпортни парк Белтинци (Словенија)

Гледалаца: 200

Главни судија: Тратњек Андреј

Помоћници: Анжељ Борут и Жекш Алеш (сви Словенија)

Стрелац: Ђурђевић 88′ (11 м)

Жути картони: Данцев, Вараздат (Урал), Вулићевић (Партизан)

ПАРТИЗАН: Кљајић - Вулићевић, Ћирковић, Остојић, Милетић - Евертон, Косовић, Јанковић, Леонардо, Михајловић - Ђурђевић. Играли су још: Ђуричковић, Пантић (од 76'), Тавамба (од 85').

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар