Partizan dobio Ural u ''generalci''!

Đurđević iz penala za uspešnu generalnu probu.  Fudbaleri Partizana pobedili su ruski Ural sa 1:0 u pripremnom meču koji je odigran u Sloveniji.  

Fudbal 04.07.2017 | 22:10
Partizan dobio Ural u ''generalci''!
Jedini gol na utakmici postigao je Uroš Đurđević u 88. minutu iz jedanaesterca.

Crno-beli su imali još nekoliko izglednih prilika na meču, ali pokušaji Nemanje Mihajlovića, Leonarda, Marka Jankovića nisu završili u mreži Urala.

Beogradski tim imao je priliku da poveća prednost u finišu meča,ali je Tavamba bio neuspešan. 

Izabranici Miroslava Đukića novu sezonu počinju naredne nedelje utakmicom protiv podgoričke Budućnosti u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.



Sada već tradicionalno, Partizan je u sklopu priprema odigrao kontrolni meč protiv ruskog Urala. Ovaj put u pitanju je bila "generalka" crno-belih pred početak sezone i prvu utakmicu protiv Budućnosti, u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (11. jul).

PARTIZAN - URAL 1:0 (0:0)!

Trener Miroslav Đukić izveo je sastav koji bi trebalo da počne i meč sa Podgoričanima. Među stativama je bio Filip Kljajić, na bekovskim pozicijama - Miroslav Vulićević desno i Nemanja Miletić levo, između njih dvojice Lazar Ćirković i Bojan Ostojić.

Ispred odbrane igrali su Nebojša Kosović i Everton Luiz, na desnom krilu Marko Janković, u sredini Leonardo i levo Nemanja Mihajlović.

Najistureniji u ekipi Partizana bio je Uroš Đurđević.

Ovaj sastav dominirao je protiv ruskog prvoligaša, stvorio nekoliko dobrih prilika, ali je realizacija i ovaj put zakazala.

Partizan je prvu dobru priliku napravio u 20. minutu, kada je lopta prohujala paralelno s gol-linijom, nakon kornera koji je izveo Leonardo.

U 24. minutu crno-beli su izveli vrlo lepu akciju. Lopta je ostala u posedu Beograđana posle dva oštra starta fudbalera Urala, Đurđević i Leonardo su odigrali dupli pas, ali je pokušaj Brazilca iz prve bio prilično loš, tako da golman ruske ekipe nije imao potrebu da interveniše.

Nešto kasnije Leonardo je imao novu priliku, ovaj put odličan udarac krilnog napadača Partizana odbranio je golman protivničke ekipe.

Najbolji šansu u prvom delu propustio je Nemanja Mihajlović u 44. minutu. Prvo je presekao pas odbrane Urala na sredini terena, ali nije iskoristio "jedan na jedan" sa golmanom. Šutirao je preko prečke.

Bitno je napomenuti da su na momente preoštri Rusi, što je takođe deo tradicije duela dva kluba, bili potpouno bezopasni u prvom poluvremenu i da se skoro sve vreme igralo na njihovoj polovini.

Ali...

U nastavku meča Partizan više nije bio toliko superioran niti opasan. Ni Ural nije nešto više pokazao osim dva pokušaja posle kojih je i Kljajić morao da zagreje dlanove.

Ipak, u 88. minutu Đurđević je iz jednog duela u šesnaestercu ruske ekipe uspeo da "izvuče" penal - opravdano zbog igranja rukom protivničkog igrača.

Najbolji strelac Partizana bio je siguran sa 11 metara!

Pogodak je prekinuo uspavanku u drugom drugom delu i obezbedio "parnom valjku" da u pobedničkom raspoloženju dočeka duel sa Podgoričanima...

Za kraj se obrukao Lenadre Tavamba, imao je idealnu priliku, međutim nije bio precizan.

Partizan – Ural 1:0

Stadion: Športni park Beltinci (Slovenija)

Gledalaca: 200

Glavni sudija: Tratnjek Andrej

Pomoćnici: Anželj Borut i Žekš Aleš (svi Slovenija)

Strelac: Đurđević 88′ (11 m)

Žuti kartoni: Dancev, Varazdat (Ural), Vulićević (Partizan)

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Ćirković, Ostojić, Miletić - Everton, Kosović, Janković, Leonardo, Mihajlović - Đurđević. Igrali su još: Đuričković, Pantić (od 76'), Tavamba (od 85').

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar