Институције БиХ заказале

Институције БиХ заказале су у спровођењу поступка утврђивања чињеница за одговорност за напад на тадашњег премијера Србије Александара Вучића током комеморације 11. јула 2015. године у Поточарима, изјавио је посланик СДС у Парламентарној скупштини БиХ Борислав Бојић.

Босна и Херцеговина 04.07.2017 | 14:14
Институције БиХ заказале
- То не служи на част институцијама БиХ, то је аларм да се морамо озбиљно позабавити питањем да ли институције раде свој посао, да кривци буду именовани и да имају санкције - рекао је Бојић.
 
Он сматра да ни Парламентарна скупштина БиХ није урадила довољно, кроз парламентарни надзор.

- Предложио сам Закон о парламентарном надзору, који је Представнички дом прихватио и који даје шири спектар овлашћења посланицима. То само по себи не значи да ће тај закон ријешити проблем, јер све док не буде политичке воље, а очито је нема, то ће бити проблем - рекао је Бојић.

Посланик СДС сматра да треба приступити и доношењу закона о Парламентарној скупштини БиХ, којим би се ријешила питања попут проблема са нападом на Вучића за који институције БиХ нису урадиле посао који су морале.

Подсјећајући да одговорна лица за тај напад нису ни на који начин именована, нити су на било који начин санкционисана, Бојић је рекао да то није добро за институције БиХ.

- Морамо се замислити сви ми, који сједимо у Парламентарној скупштини БиХ, Предсједништву БиХ, Савјету министара и остали који на било који начин могу да допринесу утрђивању чињеничног стања у вези с тим догађајем - додао је Бојић.

Група људи је током комеморације у Сребреници 11. јула 2015. године каменовала тадашњег премијера Србије Александра Вучића. Захваљујући брзом реаговању његовог обезбјеђења спријечено је да дође до тежих посљедица по Вучићев живот, али до данас није утврђена одговорност за напад.

(Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

бојићу

04.07.2017 12:48

Вели Мектиц да те се то не тиче. Да не забадаш нос ђе му мјесто није. Он ће то завршити. Некад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

04.07.2017 13:02

ВРАТИ СЕ У БУСНОВЕ БОЈИЋУ, ТАМО ТИ ЈЕ МЈЕСТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Талицни Том

04.07.2017 13:34

Па сви су видјели ко је нападац. Сада одједном се тип не мозе препознати. Стара фора у новој, младој БиХ дрзави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

04.07.2017 13:41

Зато је суд у БГ ухапсио цивиле који су били убацени медју народ на комеморацији.На тајном задатку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

04.07.2017 15:15

Да ли су Вучића напала та два цивила, или разуларена руља?

Name

ре кики

04.07.2017 16:09

Та иста два цивила су, у лику самосталног инспектора из Дирекције за координацију, бошњака, дан прије скупа пуцали из службеног пиштоља у ВИП ложу, са намјером да изазову инцидент а за то окриве Србе. Та два цивила су, на дан скупа, продавали око мемориланог центра, кинески текстил, печење, пиво и сокове, гаће и чарапе итд. Један од тих цивила је, са акредитацијом око врата, држао камен у руци и припремао се да га баци на Вучића, у чему су га спријечила два полицајца ДКТП-а, легитимисали га на начин да се не зна његов идентитет.

Name

Неце

04.07.2017 16:19

Неце Бојицу у царсији да казне своје.Уз инат Србима.Какве институције побогу си.Ста лупетас.За њих пистоји казна само за Србе.Вехабијска Република је и купљена да се прави србоапартхејд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

06.07.2017 07:58

НАРОДЕ НЕ БАВИТЕ СЕ ВУЧИЋЕМ ВЕЋ ПОСМАТРАЈТЕ ЛИКОВЕ КОЈИ СВАКИ ДАН ИРИТИРАЈУ НАРОД ДРЖАВА НЕ КА ИМ ПЛАТИ ПО ЗАСЛУГАМА И НЕ КА ИХ ВИШЕ НИКО НЕ ГЛЕДА А МОЖДА НЕ ТРЕБА НИ ТО ТОЛИКО СУ ТЕШКИ ДА ИМ НИШТА НЕ ТРЕБА ОСИМ ДА СЕ СМАКНУ ТОЛИКО ОД МЕНЕ.КАКО НАРОД МОЖЕ БИТИ ЗА ФАЦЕ КОЈЕ ГЛЕДАМО ЈОШ ИЗ РАТА А ДАВНО ЈЕ ТО БИЛО.

ОДГОВОРИТЕ