Institucije BiH zakazale

Institucije BiH zakazale su u sprovođenju postupka utvrđivanja činjenica za odgovornost za napad na tadašnjeg premijera Srbije Aleksandara Vučića tokom komemoracije 11. jula 2015. godine u Potočarima, izjavio je poslanik SDS u Parlamentarnoj skupštini BiH Borislav Bojić.

Bosna i Hercegovina 04.07.2017 | 14:14
Institucije BiH zakazale
- To ne služi na čast institucijama BiH, to je alarm da se moramo ozbiljno pozabaviti pitanjem da li institucije rade svoj posao, da krivci budu imenovani i da imaju sankcije - rekao je Bojić.
 
On smatra da ni Parlamentarna skupština BiH nije uradila dovoljno, kroz parlamentarni nadzor.

- Predložio sam Zakon o parlamentarnom nadzoru, koji je Predstavnički dom prihvatio i koji daje širi spektar ovlašćenja poslanicima. To samo po sebi ne znači da će taj zakon riješiti problem, jer sve dok ne bude političke volje, a očito je nema, to će biti problem - rekao je Bojić.

Poslanik SDS smatra da treba pristupiti i donošenju zakona o Parlamentarnoj skupštini BiH, kojim bi se riješila pitanja poput problema sa napadom na Vučića za koji institucije BiH nisu uradile posao koji su morale.

Podsjećajući da odgovorna lica za taj napad nisu ni na koji način imenovana, niti su na bilo koji način sankcionisana, Bojić je rekao da to nije dobro za institucije BiH.

- Moramo se zamisliti svi mi, koji sjedimo u Parlamentarnoj skupštini BiH, Predsjedništvu BiH, Savjetu ministara i ostali koji na bilo koji način mogu da doprinesu utrđivanju činjeničnog stanja u vezi s tim događajem - dodao je Bojić.

Grupa ljudi je tokom komemoracije u Srebrenici 11. jula 2015. godine kamenovala tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića. Zahvaljujući brzom reagovanju njegovog obezbjeđenja spriječeno je da dođe do težih posljedica po Vučićev život, ali do danas nije utvrđena odgovornost za napad.

(Srna)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

bojiću

04.07.2017 12:48

Veli Mektic da te se to ne tiče. Da ne zabadaš nos đe mu mjesto nije. On će to završiti. Nekad.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

04.07.2017 13:02

VRATI SE U BUSNOVE BOJIĆU, TAMO TI JE MJESTO.

ODGOVORITE
Name

Talicni Tom

04.07.2017 13:34

Pa svi su vidjeli ko je napadac. Sada odjednom se tip ne moze prepoznati. Stara fora u novoj, mladoj BiH drzavi.

ODGOVORITE
Name

Kiki

04.07.2017 13:41

Zato je sud u BG uhapsio civile koji su bili ubaceni medju narod na komemoraciji.Na tajnom zadatku.

ODGOVORITE
Name

Dragan

04.07.2017 15:15

Da li su Vučića napala ta dva civila, ili razularena rulja?

Name

re kiki

04.07.2017 16:09

Ta ista dva civila su, u liku samostalnog inspektora iz Direkcije za koordinaciju, bošnjaka, dan prije skupa pucali iz službenog pištolja u VIP ložu, sa namjerom da izazovu incident a za to okrive Srbe. Ta dva civila su, na dan skupa, prodavali oko memorilanog centra, kineski tekstil, pečenje, pivo i sokove, gaće i čarape itd. Jedan od tih civila je, sa akreditacijom oko vrata, držao kamen u ruci i pripremao se da ga baci na Vučića, u čemu su ga spriječila dva policajca DKTP-a, legitimisali ga na način da se ne zna njegov identitet.

Name

Nece

04.07.2017 16:19

Nece Bojicu u carsiji da kazne svoje.Uz inat Srbima.Kakve institucije pobogu si.Sta lupetas.Za njih pistoji kazna samo za Srbe.Vehabijska Republika je i kupljena da se pravi srboaparthejd.

ODGOVORITE
Name

BOBA

06.07.2017 07:58

NARODE NE BAVITE SE VUČIĆEM VEĆ POSMATRAJTE LIKOVE KOJI SVAKI DAN IRITIRAJU NAROD DRŽAVA NE KA IM PLATI PO ZASLUGAMA I NE KA IH VIŠE NIKO NE GLEDA A MOŽDA NE TREBA NI TO TOLIKO SU TEŠKI DA IM NIŠTA NE TREBA OSIM DA SE SMAKNU TOLIKO OD MENE.KAKO NAROD MOŽE BITI ZA FACE KOJE GLEDAMO JOŠ IZ RATA A DAVNO JE TO BILO.

ODGOVORITE