Евертон, милиони, појачања, Руни и(ли) Лукаку...!

Навијачима славног клуба није досадно овог лета.

Фудбал 06.07.2017 | 00:00
Евертон, милиони, појачања, Руни и(ли) Лукаку...!
Не знамо колико је то данашњим генерацијама познато, али и плави клуб из Ливерпула - Евертон - имао је славне и доминантне периоде у 139 година дугој историји.

Ипак, последњу, девету титулу првака Енглеске "евертонијанси" освојили су 1987. године, наредне су завршили као четврти на табели и до данас само једном поновили тај успех - 2005. када пласман на четврто место нису успели да претворе у учешће у Лиги шампиона.

Изгледа да су се озбиљно намерили да наредне сезоне то успеју, иако им никако неће бити лако у том смислу.

На "Гудисон парку" увелико су потрошили 98 милиона евра, али оно главно би тек могло да уследи - повратак Вејна Рунија, којег је сер Алекс Фергусон одвео као талентованог тинејџера 2004, а којег ће извесно вратити Жозе Мурињо као ислуженог нападача 13 година касније.

Док се чека овај "камбек" који је поделио навијаче Евертона на оне "за" и "против", списак појачања који попуњава холандски менаџер Роналд Куман све је дужи (цифре су у милионима евра):

Џордан Пикфорд (23, голман, Сандерленд) 28,5
Мајкл Кин (24, штопер, Барнли) 28,5
Дави Класен (24, везиста, Ајакс) 27
Хенри Оњекуру (20, крило, Епен) 8
Сандро Рамирез (21, нападач, Малага) 8

После овог солидног попуњавања свих линија тима, Куман се окренуо преговорима са Рунијем, који би морао да пристане на мању плату, с обзиром да чека 32. рођендан и да иза себе има најлошију сезону у каријери, али и због чињенице да Евертон нема обрт капитала као Јунајтед и да није реално да сваке седмице изброји око 300.000 фунти за његове услуге.

Али, с обзиром на то да је Руни свестан ситуације у којој се налази, да му се у Кину не иде, није нереално да га поново видимо у плавом дресу у којем је од 2002. до 2004. постигао 17 голова на 77 утакмица.

Куман је за сада направио минус од скоро 70 милиона евра на трансферима, јер је зарадио само 12 на трансферима Ђерарда Делофеуа у Барселону и 9,3 на преласку Тома Клеверлија у Вотфорд, међутим у једном дану "карамеле" би могле да буду у плусу утолико што се њихов најбољи играч, Ромелу Лукаку, процењује на око 100 милиона евра.

А, купаца је више, међу осталима ту је и Челси из којег је, после позајмице, Лукаку и стигао у Евертон за 35 милиона евра.

И ту нас прича враћа на почетак - да ли ће Евертон с овим појачањима бити у прилици да се бори за Лигу шампиона?

Да - ако остане Лукаку!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар