"Први Србин у Задру" поново у Партизану?!

Најбољи стрелац АБА лиге прошле сезоне слободан је играч и "селе" га у Турску, али се помиње и повратак у Хумску. Може ли Партизан то да изведе?

Кошарка 05.07.2017 | 22:45
"Први Србин у Задру" поново у Партизану?!
Иван Маринковић (23, 208) није само први Србин који је играо за КК Задар од распада СФРЈ, већ и најбољи кошаркаш тог клуба у сезони 2016/17.

И, не само то, ускоро би могао да буде и слободан играч.

Момак који се у Далмацији обрео 2015. године након што су, незванично, и Црвена звезда и Партизан проценили да им није потребан, добио је трофеј Фране Вукића који је девету годину заредом додељивао "Задарски лист".

Маринковић, рођен 1993. у Београду, статус најбољег кошаркаша бившег првака Југославије стекао је не само захваљујући добрим играма и јаком статистиком (17,7 поена, 6,1 скок, 14,6 индекс успешности у АБА лиги), већ и залагањем, односом према обавезама и саиграчима, публици…

Први стрелац АБА лиге у сезони 2016/17 могао би да се пресели у Банвит или Галатасарај, што су информације до којих је дошао италијански портал "Спортандо", мада је и даље актуелна опција о повратку у Партизан у којем је Маринковић провео две две сезоне с тим да је једну (2012/13) наступао за ОКК Београд.

Пре тога, у сезони 2010/11, наступао је за Црвену звезду, а по одласку из Партизана играо је за МЗТ Скопље и пољски Велки Морскије.



Хрватски медији подсећају да Маринковић има уговор са Задром до 2018, али да је реалност да на његовом одласку неће бити зарађен новац, јер му се дугује отприлике онолико колико и кошта на тржишту играча.

"То су биле моје две најбоље године у каријери и што се тиче игре, и што се тиче самог живота. Заиста сам био сјајно прихваћен и тешко ће ме игде прихватити као што су ме примили Задрани. Једноставно ми је Задар пружио много и надам се да сам се одужио добрим играма", рекао је Маринковић у разговору за "Задарски лист".

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кал

05.07.2017 21:26

Није ми јасно чему тај префиx служи"србин"дали уооште смијете неког сврставати без његова одобрења.

ОДГОВОРИТЕ