"Prvi Srbin u Zadru" ponovo u Partizanu?!

Najbolji strelac ABA lige prošle sezone slobodan je igrač i "sele" ga u Tursku, ali se pominje i povratak u Humsku. Može li Partizan to da izvede?

Košarka 05.07.2017 | 22:45
"Prvi Srbin u Zadru" ponovo u Partizanu?!
Ivan Marinković (23, 208) nije samo prvi Srbin koji je igrao za KK Zadar od raspada SFRJ, već i najbolji košarkaš tog kluba u sezoni 2016/17.

I, ne samo to, uskoro bi mogao da bude i slobodan igrač.

Momak koji se u Dalmaciji obreo 2015. godine nakon što su, nezvanično, i Crvena zvezda i Partizan procenili da im nije potreban, dobio je trofej Frane Vukića koji je devetu godinu zaredom dodeljivao "Zadarski list".

Marinković, rođen 1993. u Beogradu, status najboljeg košarkaša bivšeg prvaka Jugoslavije stekao je ne samo zahvaljujući dobrim igrama i jakom statistikom (17,7 poena, 6,1 skok, 14,6 indeks uspešnosti u ABA ligi), već i zalaganjem, odnosom prema obavezama i saigračima, publici…

Prvi strelac ABA lige u sezoni 2016/17 mogao bi da se preseli u Banvit ili Galatasaraj, što su informacije do kojih je došao italijanski portal "Sportando", mada je i dalje aktuelna opcija o povratku u Partizan u kojem je Marinković proveo dve dve sezone s tim da je jednu (2012/13) nastupao za OKK Beograd.

Pre toga, u sezoni 2010/11, nastupao je za Crvenu zvezdu, a po odlasku iz Partizana igrao je za MZT Skoplje i poljski Velki Morskije.



Hrvatski mediji podsećaju da Marinković ima ugovor sa Zadrom do 2018, ali da je realnost da na njegovom odlasku neće biti zarađen novac, jer mu se duguje otprilike onoliko koliko i košta na tržištu igrača.

"To su bile moje dve najbolje godine u karijeri i što se tiče igre, i što se tiče samog života. Zaista sam bio sjajno prihvaćen i teško će me igde prihvatiti kao što su me primili Zadrani. Jednostavno mi je Zadar pružio mnogo i nadam se da sam se odužio dobrim igrama", rekao je Marinković u razgovoru za "Zadarski list".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kal

05.07.2017 21:26

Nije mi jasno čemu taj prefix služi"srbin"dali uoošte smijete nekog svrstavati bez njegova odobrenja.

ODGOVORITE