Агаси: Федерер најбољи против којег сам играо!

Андре Агаси, легендарни тенисер, а данас тренер Новака Ђоковића, каже да је Роџер Федерер најбољи играч против којег је икада играо у каријери.

Тенис 07.07.2017 | 19:30
Агаси: Федерер најбољи против којег сам играо!
"Роџер је најбољи играч против којег сам икада играо. Он вам не дозвољава да се мрднете на терену, терајући вас да увек будете 'на ивици'. Морате да играте 'лудачки' тенис како би имали било какву шансу против њега", искрен је Агаси.

Швајцарац и Американац састали су се једанаест пута на АТП туру, а Роџер је осам дуела решио у своју корист. Само једном су играли Гренд Слем финале – на УС Опену 2005. године – када је такође Федерер био бољи (6:3, 2:6, 7:6(1), 6:1). 

Један од најбољи играча света свих времена рекордер је са 18 освојених титула са четири највећа турнира, а у тим финалима савладао је једанаест различитих играча. До прве 'највеће' титуле стигао је још 2003. – савладавши Марка Филипусиса из Аустралије, управо на Вимблдону. 

"Две године пре тога победио је једног Пита Сампраса на Вимблдону, па није баш да се појавио ниоткуда. Освајао је турнире пре тога и био један од најбољих играча света. Био је четврти играч света, а ја нисам био носилац. Ипак, трава ми је била омиљена подлога, веровао сам у своју игру и веровао сам да сам фаворит. Али, он је играо боље од мене тог дана, што је био само почетак", каже Филипусис, некада осми рекет планете.

До данас, Роџер је успео да се изједначи са Питом Сампрасом и Вилијамом Реншоом са по седам тријумфа на теренима 'Олд Енгланд Цлуба', а још једна од 'жртви' био је још један Американац – Енди Родик, у једном од најбољих финала у историји.

Федерер је славио после четири и по часа игре и изнурујуће борбе у пет сетова – 5:7, 7:6(6), 7:6 (5), 3:6, 16:14), што је био само један од четири пораза која је нанео Ендију у Гренд Слем финалима.

"Био је застрашујућ на свој начин. Док сам ја грицкао нокте и био паклено нервозан, он се истовремено смејао, шалио и изгледао максимално растерећено, пред финале турнира какав је Вимблдон", истакао је Родик.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар