Agasi: Federer najbolji protiv kojeg sam igrao!

Andre Agasi, legendarni teniser, a danas trener Novaka Đokovića, kaže da je Rodžer Federer najbolji igrač protiv kojeg je ikada igrao u karijeri.

Tenis 07.07.2017 | 19:30
Agasi: Federer najbolji protiv kojeg sam igrao!
"Rodžer je najbolji igrač protiv kojeg sam ikada igrao. On vam ne dozvoljava da se mrdnete na terenu, terajući vas da uvek budete 'na ivici'. Morate da igrate 'ludački' tenis kako bi imali bilo kakvu šansu protiv njega", iskren je Agasi.

Švajcarac i Amerikanac sastali su se jedanaest puta na ATP turu, a Rodžer je osam duela rešio u svoju korist. Samo jednom su igrali Grend Slem finale – na US Openu 2005. godine – kada je takođe Federer bio bolji (6:3, 2:6, 7:6(1), 6:1). 

Jedan od najbolji igrača sveta svih vremena rekorder je sa 18 osvojenih titula sa četiri najveća turnira, a u tim finalima savladao je jedanaest različitih igrača. Do prve 'najveće' titule stigao je još 2003. – savladavši Marka Filipusisa iz Australije, upravo na Vimbldonu. 

"Dve godine pre toga pobedio je jednog Pita Samprasa na Vimbldonu, pa nije baš da se pojavio niotkuda. Osvajao je turnire pre toga i bio jedan od najboljih igrača sveta. Bio je četvrti igrač sveta, a ja nisam bio nosilac. Ipak, trava mi je bila omiljena podloga, verovao sam u svoju igru i verovao sam da sam favorit. Ali, on je igrao bolje od mene tog dana, što je bio samo početak", kaže Filipusis, nekada osmi reket planete.

Do danas, Rodžer je uspeo da se izjednači sa Pitom Samprasom i Vilijamom Renšoom sa po sedam trijumfa na terenima 'Old England Cluba', a još jedna od 'žrtvi' bio je još jedan Amerikanac – Endi Rodik, u jednom od najboljih finala u istoriji.

Federer je slavio posle četiri i po časa igre i iznurujuće borbe u pet setova – 5:7, 7:6(6), 7:6 (5), 3:6, 16:14), što je bio samo jedan od četiri poraza koja je naneo Endiju u Grend Slem finalima.

"Bio je zastrašujuć na svoj način. Dok sam ja grickao nokte i bio pakleno nervozan, on se istovremeno smejao, šalio i izgledao maksimalno rasterećeno, pred finale turnira kakav je Vimbldon", istakao je Rodik.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar