Турци тврде: Бирчевић иде у Галатасарај?!

С обзиром да Партизан није активирао опцију продужетка сарадње која постоји у уговору, крилни центар могао би да оде без обештећења.

Кошарка 06.07.2017 | 10:15
Турци тврде: Бирчевић иде у Галатасарај?!
Серију одлазака из кошаркашког клуба Партизан могао би да настави Стефан Бирчевић. Наиме, како наводе локални турски медији, крилни центар црно-белих налази се на мети истанбулског Галатасараја.

За Бирчевића је по завршетку сезоне и пораза од ФМП-а у полуфиналу МОЗЗАРТ Суперлиге интересовање показало неколико иностраних клубова, пре свега из Грчке и Италије, али се онда у причу умешао и турски великан.

Крилни центар је прошлог лета са Партизаном потписао уговор на једну плус једну годину, с тим што му за сада нико из клуба није понудио продужетак сарадње. А Бирчевић је пре неколико недеља изразио жељу да остане.

Сада се појавио и Галатасарај са понудом и с обзиром на ситуацију у клубу где још нису изабрани ни нови председник, ни нови тренер, Бирчевић би лако могао да се определи за одлазак у Турску и ако све остане овако, као слободан играч што значи да Партизан не би зарадио ништа на име евентуалног обештећења.

Ситуацију би могао евентуално да промени најављени долазак Мирослава Муте Николића за тренера, пошто је он сарађивао са Бирчевићем у Радничком из Крагујевца, али и у репрезентацији Србије.

Иначе, крилни центар је прошле сезоне уз Вила Хечера и Новицу Величковића био најбољи играч Партизана са просеком од 11,9 поена по утакмици у Јадранској лиги. У ФИБА Лиги шампиона је тај просек износио 12,1 поена, а захваљујући добрим партијама, Бирчевић се поново нашао на списку селектора Србије Александра Ђорђевића за Евробаскет.

Бирчевић је прошле сезоне просечно бележио 12 поена уз 5,8 скокова по утакмици у АБА лиги, 12,1 поена уз 6,2 ухваћених лопти и 1,3 асистенција у ФИБА Лиги шампиона, те 14,1 поена уз 4,6 скокова и 1,3 проигравања у Суперлиги Србије.

Крилни играч има 27 година, током каријере коју је почео у Металцу из Ваљева играо је још за крагујевачки Раднички и шпански Естудијантес, а налази се на списку од 17 играча код селектора Србије Александра Ђорђевића који конкуришу за наступ на Евробаскету 2017. 

Галатасарај ће следеће сезоне играти у Еврокупу, а предводиће га нови тренер Ерман Кунтер који ће морати да доведе неколико нових играча. 

Истанбулски тим су током лета напустили Остин Деј, Синан Гулер, Орхан Хачијева, Бруно Фитпалдо, Алекс Тајус и Џон Диблер. 

Галата ће следеће сезоне играти у Еврокупу и потенцијални је ривал Партизана у групној фази такмичења.

Попут неколицине играча који су прошлог лета одлучили да дођу у Партизан у незавидном тренутку по клуб, и Бирчевић има уговор на "једну плус једну" годину, што значи да црно-белима неће припасти обештећење ако он овог лета одлучи да "изађе" из уговора.

Такве, у овом тренутку, имају и Ђорђе Мајсторовић, Урош Луковић и Михаило Андрић, пише "Спортски журнал".

Уговори су истекли Новици Величковићу, Адину Врабцу и Стефану Поту, а од раније је познато да Вили Хечер неће више носити црно-бели дрес.

Ипак, без обзира што овај кратак поглед на дугорочност уговора играча наводи на помисао да је ситуација у Хумској алармантна, Партизан има и веће проблеме, односно ургентније теме за решавање - питање председника клуба одласком Николе Пековића и питање првог тренера одласком Александра Џикића.


Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

ФОТО: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар