Михајловићева анализа: Торино као Џејмс Бонд...

Јуве је животиња на врху ланца исхране, Милан и Интер испред Роме! Други ће бити Наполи, трећи неко од миланских великана.

Фудбал 05.07.2017 | 22:00
Михајловићева анализа: Торино као Џејмс Бонд...
Синиша Михајловић је спреман за нове изазове у Серији А. Уверен да ће после дебитантске године у Торину надогратити игру Бикова. Иако је врло свестан лимита свог клуба.

“Јуве није наш ривал. Они иду на седму титулу првака“, каже Михајловић у великом интервјуу који је заузео своје место на насловној страни Газете дело Спорт.

Да се вратимо ипак на Торино. Знате да Миха уме да буде живописан када објашњава...

“Ако се сећате сцене из Голдфингера, када Шон Конери израња из мора, а испод ронилачког одела има смокинг? Е, такав Торино желим. Као Џејмс Бонд. Практичан и агресиван, али у исто време леп и елегантан. Пролетерски, али и аристократски“, истиче Михајловић.

Међутим, Торинов максимум је, признаје то и бивши селектор Србије, борба за Европу. Јер на врху су недодирљиви. Јувентус пре свих.

“Седми скудето им је на дохват руке. Не личе више на зебре онако црно-бели, већ као на звер са врха ланца исхране, на предатора неутољиве глади.  Младе, а квалитетне играче само уграђују у свој мотор као што су сад урадили са Патриком Шиком. Губиће бодове у дерби утакмица, али су фаворити. Иза њих је Наполи, зато што захваљујући Маурисију Сарију играју по сећању. Ако појачају екипу, могли би да конкуришу за титулу“.

Свој бивш клуб Рому као да не види више као кандидата...

“Рома? Занимљив је то дует Монћи - Еузебио Ди Франческо. Нада постоји, али и непознате у једначини. За сада продају, по поштеној цени, важне играче. Ништа нећемо моћи да кажемо док не видимо ко ће доћи. На овом нивоу, да бисте направили последњи корак, морате да додајете квалитет, не да се коцкате“.

Дакле, ко онда иза Наполиј?

“Један од миланских клубова. Желе да се врате у Лигу шампиона и не смеју да не успеху. Нови кинески власници не штеде. Људи их једноставно нису познавали, али сада видимо да имају. Купују доста, мој пријатељ Винченцо Монтела може да се забави. У Интеру имамо тандем Лучано Спалети - Валтер Сабатини, плус је ту и велики спортски директор какав је Пјеро Аусилио. Важна појачања ће доћи ускоро, а база је већ јака. Са три или четири играча и они ће се борити за Скудето“, оценио је Михајловић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар