Mihajlovićeva analiza: Torino kao Džejms Bond...

Juve je životinja na vrhu lanca ishrane, Milan i Inter ispred Rome! Drugi će biti Napoli, treći neko od milanskih velikana.

Fudbal 05.07.2017 | 22:00
Mihajlovićeva analiza: Torino kao Džejms Bond...
Siniša Mihajlović je spreman za nove izazove u Seriji A. Uveren da će posle debitantske godine u Torinu nadogratiti igru Bikova. Iako je vrlo svestan limita svog kluba.

“Juve nije naš rival. Oni idu na sedmu titulu prvaka“, kaže Mihajlović u velikom intervjuu koji je zauzeo svoje mesto na naslovnoj strani Gazete delo Sport.

Da se vratimo ipak na Torino. Znate da Miha ume da bude živopisan kada objašnjava...

“Ako se sećate scene iz Goldfingera, kada Šon Koneri izranja iz mora, a ispod ronilačkog odela ima smoking? E, takav Torino želim. Kao Džejms Bond. Praktičan i agresivan, ali u isto vreme lep i elegantan. Proleterski, ali i aristokratski“, ističe Mihajlović.

Međutim, Torinov maksimum je, priznaje to i bivši selektor Srbije, borba za Evropu. Jer na vrhu su nedodirljivi. Juventus pre svih.

“Sedmi skudeto im je na dohvat ruke. Ne liče više na zebre onako crno-beli, već kao na zver sa vrha lanca ishrane, na predatora neutoljive gladi.  Mlade, a kvalitetne igrače samo ugrađuju u svoj motor kao što su sad uradili sa Patrikom Šikom. Gubiće bodove u derbi utakmica, ali su favoriti. Iza njih je Napoli, zato što zahvaljujući Maurisiju Sariju igraju po sećanju. Ako pojačaju ekipu, mogli bi da konkurišu za titulu“.

Svoj bivš klub Romu kao da ne vidi više kao kandidata...

“Roma? Zanimljiv je to duet Monći - Euzebio Di Frančesko. Nada postoji, ali i nepoznate u jednačini. Za sada prodaju, po poštenoj ceni, važne igrače. Ništa nećemo moći da kažemo dok ne vidimo ko će doći. Na ovom nivou, da biste napravili poslednji korak, morate da dodajete kvalitet, ne da se kockate“.

Dakle, ko onda iza Napolij?

“Jedan od milanskih klubova. Žele da se vrate u Ligu šampiona i ne smeju da ne uspehu. Novi kineski vlasnici ne štede. Ljudi ih jednostavno nisu poznavali, ali sada vidimo da imaju. Kupuju dosta, moj prijatelj Vinčenco Montela može da se zabavi. U Interu imamo tandem Lučano Spaleti - Valter Sabatini, plus je tu i veliki sportski direktor kakav je Pjero Ausilio. Važna pojačanja će doći uskoro, a baza je već jaka. Sa tri ili četiri igrača i oni će se boriti za Skudeto“, ocenio je Mihajlović.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar