Шеика не можеш да уцјењујеш, сад добро бирај ријечи!

Промена тактике - Верати на припремама Пари Сен Жермена већ од првог дана!

Фудбал 05.07.2017 | 21:00
Шеика не можеш да уцјењујеш, сад добро бирај ријечи!
Дан Д у Паризу. Марко Верати већ је одлучио, преко заступника идеју пренео и управи Пари Сен Жермена, али сада је дошао дан да седне очи у очи са председником Насером ал Келаифијем.  А њему се нимало није допало то што је Верати покушао да ултиматумима и претњама издејствује трансфер у Барселону. Нова тактика је неопходна. Уцене нису упалиле. Менаџер Донато Ди Кампли нацртао је нови план.

Данас, дан пре почетка припрема Светаца Верати седа у авион и из родне Пескаре лети за Париз. Без обзира на то што је имао дозволу да одмара до петка. Потпуно неочекивана промена у понашању 24-годишњег везисте чији је менаџер до јуче на сва звона трубио о томе како се његов клијент неће појавити на припремама. Не да се појавио, него ће бити на првој прозивци Унаја Емерија.

Идеја је заиста била та да Верати покуша да бојкотом, нагледали смо их се сличних и углавном су давали резултате, али је проблем настао кад је о целој ситуацији требало да се одреди баш газда Ал Келаифи. Колико год да чудно звучало, он има толико пара да је један од ретких фудбалских патрона коме новац не игра главну улогу. Паре од обештећења за Вератија добро би му дошле само да среди финансијске књиге за Уефу. Суштински, може сам из џепа да истресе толико ако му се ћефне.

Ди Кампли је то касно увидео, али се нада да још није касно да испегла ситуацију. Барселона чека Вератија. Чекају и Меси, Нејмар, Суарез, Инијеста... Такво се друштво не одбија. Само што је сада приступ другачији, па ће Ди Кампли и Верати, кад су схватили да не могу ђоном на шеика, покушати да га слаткоречивим тоном увере. Да Марко више није задовољан у Паризу, да би ПСЖ могао макар да простудира Барсину понуду... Суштински, бираће речи да не увреде Ал Келаифија. Сви остали у клубу су се већ помирили са Вератијевим одласком. Ал Келаифи је био на путу. Кад се вратио само је рекао: Не може!

Вератијев уговор са Пари Сен Жерменом истиче тек 2021. године. Јасно вам је зашто Италијану није баш најпаметније да нервира пребогатог газду. Био му је добар док је шаком и капом делио милионе за плате. Израз лица му се значајно променио кад је видео Вератија како се шепури на насловној страни каталонског Мундо Депортива. Али и фудбалер је тврдоглав. Упорно инсистира на одласку. Уверава да ће издржати све притиске. Силно жели у Барселону.

Биће ово неколико дугих недеља пред Вератијем... Јер тешко да ће Ал Келаифи попустити на осмех и трептање окицама.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар