Šeika ne možeš da ucjenjuješ, sad dobro biraj riječi!

Promena taktike - Verati na pripremama Pari Sen Žermena već od prvog dana!

Fudbal 05.07.2017 | 21:00
Šeika ne možeš da ucjenjuješ, sad dobro biraj riječi!
Dan D u Parizu. Marko Verati već je odlučio, preko zastupnika ideju preneo i upravi Pari Sen Žermena, ali sada je došao dan da sedne oči u oči sa predsednikom Naserom al Kelaifijem.  A njemu se nimalo nije dopalo to što je Verati pokušao da ultimatumima i pretnjama izdejstvuje transfer u Barselonu. Nova taktika je neophodna. Ucene nisu upalile. Menadžer Donato Di Kampli nacrtao je novi plan.

Danas, dan pre početka priprema Svetaca Verati seda u avion i iz rodne Peskare leti za Pariz. Bez obzira na to što je imao dozvolu da odmara do petka. Potpuno neočekivana promena u ponašanju 24-godišnjeg veziste čiji je menadžer do juče na sva zvona trubio o tome kako se njegov klijent neće pojaviti na pripremama. Ne da se pojavio, nego će biti na prvoj prozivci Unaja Emerija.

Ideja je zaista bila ta da Verati pokuša da bojkotom, nagledali smo ih se sličnih i uglavnom su davali rezultate, ali je problem nastao kad je o celoj situaciji trebalo da se odredi baš gazda Al Kelaifi. Koliko god da čudno zvučalo, on ima toliko para da je jedan od retkih fudbalskih patrona kome novac ne igra glavnu ulogu. Pare od obeštećenja za Veratija dobro bi mu došle samo da sredi finansijske knjige za Uefu. Suštinski, može sam iz džepa da istrese toliko ako mu se ćefne.

Di Kampli je to kasno uvideo, ali se nada da još nije kasno da ispegla situaciju. Barselona čeka Veratija. Čekaju i Mesi, Nejmar, Suarez, Inijesta... Takvo se društvo ne odbija. Samo što je sada pristup drugačiji, pa će Di Kampli i Verati, kad su shvatili da ne mogu đonom na šeika, pokušati da ga slatkorečivim tonom uvere. Da Marko više nije zadovoljan u Parizu, da bi PSŽ mogao makar da prostudira Barsinu ponudu... Suštinski, biraće reči da ne uvrede Al Kelaifija. Svi ostali u klubu su se već pomirili sa Veratijevim odlaskom. Al Kelaifi je bio na putu. Kad se vratio samo je rekao: Ne može!

Veratijev ugovor sa Pari Sen Žermenom ističe tek 2021. godine. Jasno vam je zašto Italijanu nije baš najpametnije da nervira prebogatog gazdu. Bio mu je dobar dok je šakom i kapom delio milione za plate. Izraz lica mu se značajno promenio kad je video Veratija kako se šepuri na naslovnoj strani katalonskog Mundo Deportiva. Ali i fudbaler je tvrdoglav. Uporno insistira na odlasku. Uverava da će izdržati sve pritiske. Silno želi u Barselonu.

Biće ovo nekoliko dugih nedelja pred Veratijem... Jer teško da će Al Kelaifi popustiti na osmeh i treptanje okicama.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar