Крај саге - Донарума остаје у Милану?!

Доводи и брата! Талентовани италијански голман Ђанлуиђи Донарума ипак остаје у Милану, две стране су после вишенедељних преговора и провокација продужиле уговор.  ГОТОВО! Донарума рекао „ДА“! Познати сви детаљи и цифре, добио више пара и запослио брата! Знају се плата и клаузуле, а откривено је и какве паре је млади голман одбио од Пари Сен Жермена.

Фудбал 04.07.2017 | 21:00
Крај саге - Донарума остаје у Милану?!
Како преноси италијански медији, Донарума је потписао петогодишњи уговор вредан шест милиона евра по сезони, који укључује и долазак његовог брата Антонија на Сан Сиро из грчког Астераса за милион евра по години.

У уговор је укључена откупна клаузула од 100 милиона евра, која ће бити преполовљена на 50 уколико се "росонери" не пласирају у Лигу шампиона наредне сезоне, а важи и за италијанске и за стране клубове. 

Донарума је наводно одбио понуду Пари Сен Жермена вредну 13 милиона евра годишње.

Изгледа да је сада стварно готово! Летња сапуница око Ђанлуиђија Донаруме и његовог уговора у Милану ће се завршити потписивањем нове сарадње. Милан је избегао да за ситне паре или чак без обештећења остане без најталентованијег голмана света. Али је морао добро да „савије кичму“ пред Донарумом и Рајолом...

Како јављају утицајни италијански новинари и медији попут Ђанлуке ди Марција и Медиасета, данас је постигнут споразум. Понедељак који се дуго чекао је уродио плодом, обе стране су промениле своје ставове и млади голман је прихватио нову уговор. 

У односу на претходно понуђени уговор који је одбио, дошло је до битних промена. Уговор ће бити на пет година са платом од 6.000.000 евра по сезони што че га учинити најплаћенијим играчем у Милану и једним од најплаћенијих у Серији А. Дакле, паре су ипак биле битне иако је Мино Рајола тврдио другачије. Подсетимо, Миланова прва понуда је износила 5.000.000 евра по сезони за петогодишњи уговор. Нови уговор ће Росонере на бруто нивоу коштати 60.000.000 евра за пет година!

Такође, Милан је пристао на фиксну откупну клаузулу на којој је Рајола инсистирао и раније. Ако се Милан не пласира у Лигу шампиона, Донарума ће моћи да иде за обештећење од 50.000.000 евра. Ако се Росонери пласирају у Лигу шампиона, голман ће имати фиксну калузулу од 100.000.000 европских новчаница.

Такође, Рајола и Донарума су успели да уцене Милан и да запосле Ђиђовог старијег брата Антонија. Он има 27 година и претходну сезону је бранио у грчком Астерасу. Прошао је Миланову школу, био неколико година и члан првог тима, али су га углавном слали по позајмицама. Исподпросечан је голман. Донарумин и Рајолин услов је био да Милан врати Антонија. Росонери су попустили. Чак ће Донарума старији имати годишњу плqту од 1.000.000 евра у Милану што је далеко изнад његове реалне вредности.

На крају, откривено је да је Ђанлуиђи Донарума пре неколико дана одбио понуду Пари Сен Жермена вредну 13.000.000 по сезони!

Потписивање новог уговора се очекује у наредним данима.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар