Kraj sage - Donaruma ostaje u Milanu?!

Dovodi i brata! Talentovani italijanski golman Đanluiđi Donaruma ipak ostaje u Milanu, dve strane su posle višenedeljnih pregovora i provokacija produžile ugovor.  GOTOVO! Donaruma rekao „DA“! Poznati svi detalji i cifre, dobio više para i zaposlio brata! Znaju se plata i klauzule, a otkriveno je i kakve pare je mladi golman odbio od Pari Sen Žermena.

Fudbal 04.07.2017 | 21:00
Kraj sage - Donaruma ostaje u Milanu?!
Kako prenosi italijanski mediji, Donaruma je potpisao petogodišnji ugovor vredan šest miliona evra po sezoni, koji uključuje i dolazak njegovog brata Antonija na San Siro iz grčkog Asterasa za milion evra po godini.

U ugovor je uključena otkupna klauzula od 100 miliona evra, koja će biti prepolovljena na 50 ukoliko se "rosoneri" ne plasiraju u Ligu šampiona naredne sezone, a važi i za italijanske i za strane klubove. 

Donaruma je navodno odbio ponudu Pari Sen Žermena vrednu 13 miliona evra godišnje.

Izgleda da je sada stvarno gotovo! Letnja sapunica oko Đanluiđija Donarume i njegovog ugovora u Milanu će se završiti potpisivanjem nove saradnje. Milan je izbegao da za sitne pare ili čak bez obeštećenja ostane bez najtalentovanijeg golmana sveta. Ali je morao dobro da „savije kičmu“ pred Donarumom i Rajolom...

Kako javljaju uticajni italijanski novinari i mediji poput Đanluke di Marcija i Mediaseta, danas je postignut sporazum. Ponedeljak koji se dugo čekao je urodio plodom, obe strane su promenile svoje stavove i mladi golman je prihvatio novu ugovor. 

U odnosu na prethodno ponuđeni ugovor koji je odbio, došlo je do bitnih promena. Ugovor će biti na pet godina sa platom od 6.000.000 evra po sezoni što če ga učiniti najplaćenijim igračem u Milanu i jednim od najplaćenijih u Seriji A. Dakle, pare su ipak bile bitne iako je Mino Rajola tvrdio drugačije. Podsetimo, Milanova prva ponuda je iznosila 5.000.000 evra po sezoni za petogodišnji ugovor. Novi ugovor će Rosonere na bruto nivou koštati 60.000.000 evra za pet godina!

Takođe, Milan je pristao na fiksnu otkupnu klauzulu na kojoj je Rajola insistirao i ranije. Ako se Milan ne plasira u Ligu šampiona, Donaruma će moći da ide za obeštećenje od 50.000.000 evra. Ako se Rosoneri plasiraju u Ligu šampiona, golman će imati fiksnu kaluzulu od 100.000.000 evropskih novčanica.

Takođe, Rajola i Donaruma su uspeli da ucene Milan i da zaposle Điđovog starijeg brata Antonija. On ima 27 godina i prethodnu sezonu je branio u grčkom Asterasu. Prošao je Milanovu školu, bio nekoliko godina i član prvog tima, ali su ga uglavnom slali po pozajmicama. Ispodprosečan je golman. Donarumin i Rajolin uslov je bio da Milan vrati Antonija. Rosoneri su popustili. Čak će Donaruma stariji imati godišnju plqtu od 1.000.000 evra u Milanu što je daleko iznad njegove realne vrednosti.

Na kraju, otkriveno je da je Đanluiđi Donaruma pre nekoliko dana odbio ponudu Pari Sen Žermena vrednu 13.000.000 po sezoni!

Potpisivanje novog ugovora se očekuje u narednim danima.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar