Тео и Бјелица - поново тандем?!

Где ће Тео – Чикаго отпао, иде код Белог? Већ недељама трају спекулације о томе где ће Милош Теодосић почети своју НБА каријеру коју је најавио. Последња опција која је актуелна је Минеаполис.  У репрезентацији су чинили мала чуда. Сада постоји могућност да то ураде и на НБА паркетима. Ево о чему се ради. . .

Кошарка 05.07.2017 | 19:45
Тео и Бјелица - поново тандем?!
Портал "Јурохупс" (Еурохоопс) преноси да је добио понуду Минесота Тимбервулвса који траже партнера Џефу Тигу на позицији организатора игре.

Нема конкретних детаља у вези са овом информацијом, па је и даље отворено питање за који тим ће се Теодосић одлучити.

Пре неколико дана се причало да има понуду Чикаго Булса, које је Теодосић наводно одбио јер не могу да му гарантују минутажу коју жели, а потенцијална дестинација је и Мајами Хит.

Гомила нелогичних најава одласка Милоша Теодосића у Чикаго Булсе, који фигуративно речено могу да "извозе" бекове, нагло је утихнула.

И руски и амерички, али и остали медији на путу од Москве до Чикага, преносили су бројне инсајдерске информације не само о томе да ли ће наш ас постати "бик", већ и колико ће зарадити и на колико сезона потписати.

И одједном – тајац!

Тишину је пресекла информација да је уместо Булса заправо заинтересована Минесота, која је недавно у блокбастер трејду добила Џимија Батлера, а у Чикаго послала Зака Лавина, Криса Дана и седмог пика, Лаурија Марканена у другом правцу.

Европски медији преносе спекулације које круже НБА лигом у овом тренутку и које, када се погледа састав Тимбервулвса, имају далеко више смисла од наводне одлуке Чикага да на шесторицу бекова потпише и Теодосића.

Да би званично најбољи кошаркаш који (и даље) не игра НБА лигу могао да се придружи пријатељу и саиграчу из репрезентације, Немањи Бјелици, наговештава и Минесотин дефицит са плејмејкерима. После одласка Рикија Рубија у Јуту Џез и доласка Џефа Тига из Атланте Хокс, тренер Том Тибодо и даље је без озбиљног "бекап" плејмејкера.

Поред Тига, он има само младог Тајуса Џонса који је у прве две НБА сезоне бележио просечно 3,8 поена и 2,7 асистенција. 

Да то не буде све, као још једну могућу Теодосићеву дестинацију, Американци наводе Флориду, односно Мајами Хит, који је и раније био помињан као заинтересована страна и за коју су у Москви, у старту, сматрали најреалнијом опцијом за српског аса.

На крају, треба рећи да се Теодосић не налази у драматичној ситуацији у ишчекивању краја преговора, утолико што понуду ЦСКА и даље има на столу, али не само то - у Фенербахчеу су му врата била и остала отворена, а од овог лета шампион Европе на располагању има додатних 45 милиона евра на основу јаког спонзорског уговора са "Доуш групом".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар