Teo i Bjelica - ponovo tandem?!

Gde će Teo – Čikago otpao, ide kod Belog? Već nedeljama traju spekulacije o tome gde će Miloš Teodosić početi svoju NBA karijeru koju je najavio. Poslednja opcija koja je aktuelna je Mineapolis.  U reprezentaciji su činili mala čuda. Sada postoji mogućnost da to urade i na NBA parketima. Evo o čemu se radi. . .

Košarka 05.07.2017 | 19:45
Teo i Bjelica - ponovo tandem?!
Portal "Jurohups" (Eurohoops) prenosi da je dobio ponudu Minesota Timbervulvsa koji traže partnera Džefu Tigu na poziciji organizatora igre.

Nema konkretnih detalja u vezi sa ovom informacijom, pa je i dalje otvoreno pitanje za koji tim će se Teodosić odlučiti.

Pre nekoliko dana se pričalo da ima ponudu Čikago Bulsa, koje je Teodosić navodno odbio jer ne mogu da mu garantuju minutažu koju želi, a potencijalna destinacija je i Majami Hit.

Gomila nelogičnih najava odlaska Miloša Teodosića u Čikago Bulse, koji figurativno rečeno mogu da "izvoze" bekove, naglo je utihnula.

I ruski i američki, ali i ostali mediji na putu od Moskve do Čikaga, prenosili su brojne insajderske informacije ne samo o tome da li će naš as postati "bik", već i koliko će zaraditi i na koliko sezona potpisati.

I odjednom – tajac!

Tišinu je presekla informacija da je umesto Bulsa zapravo zainteresovana Minesota, koja je nedavno u blokbaster trejdu dobila Džimija Batlera, a u Čikago poslala Zaka Lavina, Krisa Dana i sedmog pika, Laurija Markanena u drugom pravcu.

Evropski mediji prenose spekulacije koje kruže NBA ligom u ovom trenutku i koje, kada se pogleda sastav Timbervulvsa, imaju daleko više smisla od navodne odluke Čikaga da na šestoricu bekova potpiše i Teodosića.

Da bi zvanično najbolji košarkaš koji (i dalje) ne igra NBA ligu mogao da se pridruži prijatelju i saigraču iz reprezentacije, Nemanji Bjelici, nagoveštava i Minesotin deficit sa plejmejkerima. Posle odlaska Rikija Rubija u Jutu Džez i dolaska Džefa Tiga iz Atlante Hoks, trener Tom Tibodo i dalje je bez ozbiljnog "bekap" plejmejkera.

Pored Tiga, on ima samo mladog Tajusa Džonsa koji je u prve dve NBA sezone beležio prosečno 3,8 poena i 2,7 asistencija. 

Da to ne bude sve, kao još jednu moguću Teodosićevu destinaciju, Amerikanci navode Floridu, odnosno Majami Hit, koji je i ranije bio pominjan kao zainteresovana strana i za koju su u Moskvi, u startu, smatrali najrealnijom opcijom za srpskog asa.

Na kraju, treba reći da se Teodosić ne nalazi u dramatičnoj situaciji u iščekivanju kraja pregovora, utoliko što ponudu CSKA i dalje ima na stolu, ali ne samo to - u Fenerbahčeu su mu vrata bila i ostala otvorena, a od ovog leta šampion Evrope na raspolaganju ima dodatnih 45 miliona evra na osnovu jakog sponzorskog ugovora sa "Douš grupom".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar