ФИА: Без додатних санкција за Фетела!

Из седишта ФИА јављају да Себастија Фетел неће бити накнадно кажњен за инцидент на стази у Азербејџану када је намерно ударио Луиса Хамилтона.

Остали спортови 04.07.2017 | 14:45
ФИА: Без додатних санкција за Фетела!
Четвороструки шампион Формуле 1 извинио се поводом тог инцидента који се десио током трке 25. јуна, што је допринело тома да не буде додатно кажњен.

Фетел је у току трке кажњен са десет секунди, а претпостављало се да би могао бити санкционисан са одузимањем бодова, али до тога није дошло.

Подсећамо, Себастијан Фетел се закуцао у Хамилтонов Мерцедес после 15. кривине након што је Британац изненада успорио. То је разбеснело Немца који га је потом намерно ударио болидом. 

Фетел је тврдио да је Хамилтон тестирао кочнице на излазу из кривине 15 одмах испред њега, због чега није могао да избегне контакт, али анализа података Мерцедесовог болида од стране ФИА није пронашла доказ за то. 

Четвороструки светски шампион ће се јавно извинити и учествоваће у учествоваће у низу едукативних активности током шампионата. 

ФИА је упозорила Фетела да ће у случају да понови онакво понашање, одмах ићи пред Медјународни суд ФИА, који ће спровести истрагу. 

Хамилтон је за време и после трке у Бакуу рекао да казна од 10 секунди за Фетела није довољна, а његово понашање описао је као "одвратно", "опасно" и "срамно". 

Фетел ће задржати 14 бодова предности над Хамилтоном у генералном пласману, уочи предстојеће трке за Велику награду Аустрије која је на програму следећег викенда.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар