Крао ауто, умало украо дјецу

Незапамћена драма одиграла се испред сарајевског хотела "Холидаy", гдје је засад непознати лопов покушао украсти скупоцјени ауди А6, чији је власник Али Риза Акбас, генерални директор Зираат банке у БиХ, и то у моментима док је на задњем сједишту спавало његових двоје дјеце.

Босна и Херцеговина 03.07.2017 | 21:02
Крао ауто, умало украо дјецу
Прибраношћу шокираног оца спријечене су још драматичније сцене, јер је он, видјевши шта се догодило, потрчао за возилом, што је, могуће је, омело лопова, с тим што није искључено ни да је одустао када је угледао малишане.

Све то се одиграло у недјељу, нешто након поноћи, када је банкар са супругом и малишанима аудијем дошао пред хотел.

Аутомобил су оставили упаљен, а њих двоје изашли како би се поздравили са пријатељима. Наједном крадљивац, који је вјероватно пратио ситуацију, ускочио је у аутомобил и почео бјежати, по свему судећи ни не слутећи да су му мали сапутници иза леђа.

Тако је возио неколико десетина метара, а онда се, највјероватније схвативши да су дјеца у аутомобилу, успаничио, изашао из аудија, те побјегао. При изласку из аутомобила узео је ташну банкарове супруге са пасошима.

Видјевши шта се догодило, власник је трчао за аутомобилом, а потом и крадљивцем након што је изашао из возила, али га није стигао, већ је успут пао и тада је и повријеђен. Дјеца су нађена и срећом - неповријеђена.

"Дошли смо с пријатељима с пута и стали испред хотела. Изашли смо из аута да се поздравимо и извадимо кофере из другог аута. У та два минута лопов је ушао у мој ауто, а дјеца су била унутра и спавала. Супруга је прва примијетила и потрчали смо за њим. Трчали смо неких 30-40 метара. Он је у том тренутку стао, а затим и побјегао пјешице", испричао је Али Риза Акбас за медије.

Власник возила је, по ријечима очевидаца, био сав крвав, али и срећан јер је спасио дјецу.

"Највјероватније да је власника аутомобила неко пратио да би му украо ауто. Лопов, или више њих, вјероватно није знао да су дјеца у аутомобилу", тврде полицијски извори.

Из МУП-а Кантона Сарајево потврдили су да је Полицијској управи Центар у ноћи између суботе и недјеље пријављен покушај крађе возила испред хотела "Холидаy", те да се трага за лоповом.

Извор: Аваз

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

@

04.07.2017 05:09

Иискрено да казем....неби ми било зао да су му украли аутомобил,или да су наудили овом типу.хвала Богу,одустали су због дјеце.могли су они без икаквих проблема да одраде али нису хтјели због дјеце,и то је фер и коректно.овакве не треба залити....та зираат банка је многе зезнула с кредитима у сарајеву.ко фол економска помоц братске турске босанској муслиманској браци,а овамо одрасе козу.....исто ко и руска сбербанк.својој браци србима. зато их не залим....нека је бар једном у зивоту директор био крвав.....колико је крвавих људи од њега и његове банке???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

05.07.2017 03:26

Који си ти кретен, какве везе има дирецтор.

Name

Сарајлија.

04.07.2017 05:46

Треба нама Титина милиција .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

05.07.2017 12:23

Треба нам голи оток,назалост БиХ нема ни један оток.