Катар одговорио на захтјеве

Катар је одговорио на листу захтева Саудијске Арабије и савезника, након што су ове земље пристале да властима у Дохи дају још 48 сати за одговор на притужбе.

Свијет 03.07.2017 | 16:42
Катар одговорио на захтјеве
АФП наводи да још увек није познато шта стоји у одговору, али је неименовани заливски званичник казао овој агенцији да је министар спољних послова шеик Мохамед бин Абдулрахман ал Тани предао одговор током краткотрајне посете Кувајту, посреднику у овој кризи.

Подсећа се да је шеф катарске дипломатије раније изјавио да је листа захтева "састављена да била одбачена".

Група арапских земаља продужила је рано јутрос крајњи рок Катару да одговори на листу њихових захтева до сутра увече у поноћ.

У заједничком саопштењу, четири арапске државе – Саудијска Арабија, Уједињени Арапски Емирати, Египат и Бахреин, издале су заједничко саопштење у коме су то најавиле.

"Одговор четири државе ће затим бити послат, након анализе одговора владе Катара и процене њеног одговора на све захтеве", наводи се у саопштењу, преноси АП.

Четири арапске државе прекинуле су 5. јуна везе са Катаром, као и приступ воденим и ваздушним лукама, због навода да та земља подржава тероризам.

Те земље су саставиле и листу од 13 захтева 22. јуна и дале рок од десет дана катарској влади да на њих одговори.

Министри спољних послова Египта, Саудијске Арабије, Уједињених Арапских Емирата и Бахреина састаће се у среду у Каиру како би расправљали о Катару, саопштиле су синоћ египатске власти, пренео је Ројтерс.

"На позив министра спољних послова Самеха Шукрија, биће одржан четворочлани састанак министара спољних послова Египта, Саудијске Арабије, Уједињених Арапских Емирата и Бахреина у Каиру у среду 5. јула како би се сагледао развој ситуације у вези с односима са Катаром", наводи се у саопштењу које је потписао портпарол египатског Министарства спољних послова Ахмед Абу Зеид.

Извор: Агенције

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Офф схоре

03.07.2017 14:55

И све је о.к.

ОДГОВОРИТЕ
Name

К.К.Рокосовски

03.07.2017 15:56

Само да укину ону пропагадну масинерију звану АЛДЗАЗИРА. И код нас је поцела да контаминира медијски простор, својом пре свега антисрпском пропагандом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Висеград

03.07.2017 18:13

Јел досла Струја ??

Name

1993

03.07.2017 18:22

Мој јадни брат казе мени" сека, мозес ли послати какав радио. Кад су Пале бојим се линцоваце маму." У годину дана морала је отвоŕити уста да јој борац из Горазда стави бомбу. Понизавања као гуљење 120 ускрсњих јајаја итд.Хоцу реци, не треба Ал Јазеера мојим успоменама

Name

Турбоскара

04.07.2017 19:36

Један од најреалнији и најпровјеренијих информација је ал јазира.Све сто објаве је ПРОВЈЕРЕНО И ТАЦНО НИЈЕ ТО РТРС мало се рспитај И провјери прије него сто прицас глупости.

Name

Горан Висеград

03.07.2017 17:28

Момак, имас ли ти Струју уопсте тамо одакле си, а камоли ТВ Ал-Јазееру?? Боље набави себи Компас .

ОДГОВОРИТЕ
Name

К.К Рокосовски

03.07.2017 21:06

Ко ти дрма кавез друзе?

Name

Гори од нас

03.07.2017 17:33

Требали су написати.Ми им саљемо само мало пара ви сте гори од нас.

ОДГОВОРИТЕ