Katar odgovorio na zahtjeve

Katar je odgovorio na listu zahteva Saudijske Arabije i saveznika, nakon što su ove zemlje pristale da vlastima u Dohi daju još 48 sati za odgovor na pritužbe.

Svijet 03.07.2017 | 16:42
Katar odgovorio na zahtjeve
AFP navodi da još uvek nije poznato šta stoji u odgovoru, ali je neimenovani zalivski zvaničnik kazao ovoj agenciji da je ministar spoljnih poslova šeik Mohamed bin Abdulrahman al Tani predao odgovor tokom kratkotrajne posete Kuvajtu, posredniku u ovoj krizi.

Podseća se da je šef katarske diplomatije ranije izjavio da je lista zahteva "sastavljena da bila odbačena".

Grupa arapskih zemalja produžila je rano jutros krajnji rok Kataru da odgovori na listu njihovih zahteva do sutra uveče u ponoć.

U zajedničkom saopštenju, četiri arapske države – Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat i Bahrein, izdale su zajedničko saopštenje u kome su to najavile.

"Odgovor četiri države će zatim biti poslat, nakon analize odgovora vlade Katara i procene njenog odgovora na sve zahteve", navodi se u saopštenju, prenosi AP.

Četiri arapske države prekinule su 5. juna veze sa Katarom, kao i pristup vodenim i vazdušnim lukama, zbog navoda da ta zemlja podržava terorizam.

Te zemlje su sastavile i listu od 13 zahteva 22. juna i dale rok od deset dana katarskoj vladi da na njih odgovori.

Ministri spoljnih poslova Egipta, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina sastaće se u sredu u Kairu kako bi raspravljali o Kataru, saopštile su sinoć egipatske vlasti, preneo je Rojters.

"Na poziv ministra spoljnih poslova Sameha Šukrija, biće održan četvoročlani sastanak ministara spoljnih poslova Egipta, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina u Kairu u sredu 5. jula kako bi se sagledao razvoj situacije u vezi s odnosima sa Katarom", navodi se u saopštenju koje je potpisao portparol egipatskog Ministarstva spoljnih poslova Ahmed Abu Zeid.

Izvor: Agencije

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Off shore

03.07.2017 14:55

I sve je o.k.

ODGOVORITE
Name

K.K.Rokosovski

03.07.2017 15:56

Samo da ukinu onu propagadnu masineriju zvanu ALDZAZIRA. I kod nas je pocela da kontaminira medijski prostor, svojom pre svega antisrpskom propagandom.

ODGOVORITE
Name

Goran Visegrad

03.07.2017 18:13

Jel dosla Struja ??

Name

1993

03.07.2017 18:22

Moj jadni brat kaze meni" seka, mozes li poslati kakav radio. Kad su Pale bojim se lincovace mamu." U godinu dana morala je otvoŕiti usta da joj borac iz Gorazda stavi bombu. Ponizavanja kao guljenje 120 uskrsnjih jajaja itd.Hocu reci, ne treba Al Jazeera mojim uspomenama

Name

Turboskara

04.07.2017 19:36

Jedan od najrealniji i najprovjerenijih informacija je al jazira.Sve sto objave je PROVJERENO I TACNO NIJE TO RTRS malo se rspitaj I provjeri prije nego sto pricas gluposti.

Name

Goran Visegrad

03.07.2017 17:28

Momak, imas li ti Struju uopste tamo odakle si, a kamoli TV Al-Jazeeru?? Bolje nabavi sebi Kompas .

ODGOVORITE
Name

K.K Rokosovski

03.07.2017 21:06

Ko ti drma kavez druze?

Name

Gori od nas

03.07.2017 17:33

Trebali su napisati.Mi im saljemo samo malo para vi ste gori od nas.

ODGOVORITE