Пријава због злоупотребе

Полиција у Добоју поднела је Окружном јавном тужилаштву у том граду извештај против М. Т. , због основа сумње да је починила кривична дела злоупотреба овлашћења у привреди и неправилно издвајање средстава правних особа, чиме је оштетила Пореску управу РС за 2,2 милиона КМ.

Република Српска 03.07.2017 | 11:58
Пријава због злоупотребе
За пријављену М.Т. постоји основ сумње да је у својству одговорне особе у привредном друштву "Будућност" АД Шамац, у намери прибављања противправне имовинске користи тој фирми, у периоду од 1. априла 2014. до 26. јуна 2017. године, избјегла плаћање пореских обавеза.
 
Наложила је закључивање изјава о компензацији и уговора о цесији са купцима –дужницима, на основу којих су новчана средства која су требала бити уплаћена на рачуне привредног друштва "Будућност" АД Шамац, уплаћивана на рачуне добављача, привредна друштава из Шамца и Добоја, саопштено је данас из Полицијске управе Добој.

Одобравајући издвајање средстава у друге сврхе, а не за плаћање приоритетних обавеза привредног друштва "Будућност" Шамац, пријављена М.Т. је проузроковала неспособност привредног друштва "Будућност" Шамац за правовремено плаћање пореских обавеза, услед чега је за Пореску управу РС наступила материјална штета у износу неплаћеног главног пореског дуга од укупно 2.221.708,60 КМ (без обрачунатих камата).

Избегавањем пословања преко блокираних жиро-рачуна и наплаћивањем потраживања путем цесија и компензација, пријављена М.Т. је за привредно друштво "Будућност" Шамац прибавила противправну имовинску корист у износу од 5.406.855,56 КМ.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар