Prijava zbog zloupotrebe

Policija u Doboju podnela je Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu izveštaj protiv M. T. , zbog osnova sumnje da je počinila krivična dela zloupotreba ovlašćenja u privredi i nepravilno izdvajanje sredstava pravnih osoba, čime je oštetila Poresku upravu RS za 2,2 miliona KM.

Republika Srpska 03.07.2017 | 11:58
Prijava zbog zloupotrebe
Za prijavljenu M.T. postoji osnov sumnje da je u svojstvu odgovorne osobe u privrednom društvu "Budućnost" AD Šamac, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi toj firmi, u periodu od 1. aprila 2014. do 26. juna 2017. godine, izbjegla plaćanje poreskih obaveza.
 
Naložila je zaključivanje izjava o kompenzaciji i ugovora o cesiji sa kupcima –dužnicima, na osnovu kojih su novčana sredstva koja su trebala biti uplaćena na račune privrednog društva "Budućnost" AD Šamac, uplaćivana na račune dobavljača, privredna društava iz Šamca i Doboja, saopšteno je danas iz Policijske uprave Doboj.

Odobravajući izdvajanje sredstava u druge svrhe, a ne za plaćanje prioritetnih obaveza privrednog društva "Budućnost" Šamac, prijavljena M.T. je prouzrokovala nesposobnost privrednog društva "Budućnost" Šamac za pravovremeno plaćanje poreskih obaveza, usled čega je za Poresku upravu RS nastupila materijalna šteta u iznosu neplaćenog glavnog poreskog duga od ukupno 2.221.708,60 KM (bez obračunatih kamata).

Izbegavanjem poslovanja preko blokiranih žiro-računa i naplaćivanjem potraživanja putem cesija i kompenzacija, prijavljena M.T. je za privredno društvo "Budućnost" Šamac pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 5.406.855,56 KM.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar