Акцизе чекају нову већину

Од усвајања измјена Закона о акцизама БиХ, које су услов за наставак аранжмана и са Међународним монетарним фондом (ММФ) и другим финансијским институцијама, судећи према тренутном односу снага у Парламенту БиХ неће бити ништа.

Босна и Херцеговина 03.07.2017 | 10:51
Акцизе чекају нову већину
Након што Савез за промјене није подржао измјене, од подршке је одустао и СББ који је такође дио владајуће већине.

Замјеник предсједавајућег Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Лазар Продановић каже да ће сви реформски процеси сачекати формирање нове парламентарне већине до краја наредне године. Нагласио је да актуелна власт није у стању да покрене земљу напријед.

- Ефекти извршне и законодавне власти на нивоу БиХ и до сада су били минорни, а сада је јасно да ни са СДА ни са Савезом за промјене нема напретка - рекао је Продановић.

Замјеник шефа Клуба посланика СДС-а Борислав Бојић подвукао је да Савез за промјене неће подржати повећање акциза на нафту и нафтне деривате без плавог дизела.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Борјана Кришто из ХДЗ-а БиХ нагласила је да се у оваквој ситуацији не може очекивати да буде направљен било какав искорак.

Шеф Клуба посланика СББ-а Мирсад Ђонлагић рекао је да ова странка више неће подржати сет закона о акцизама.

(Глас српске)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

боле

03.07.2017 09:19

Нема тога ко ће нас да покрене напријед док сте ви ту...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

03.07.2017 09:19

Не разумијем засто се ови из рс,а уопсте труде око ммфа ако су новци обезбједјени од Руса или Кинеза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Попс

03.07.2017 10:11

Али у лимбургу мјесецу.

Name

о......и са акцизама

03.07.2017 10:08

Какве акцизе , па све је покрадено , још вам повећати акцизе да пуните сопствене џепове , ко је ту луд .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лос

03.07.2017 14:29

Нека ови из злоцинацке УИО поцну да раде свој посао само мало 50 % бит це висе пара у будзету.Њих апсолутно не интересује ста се увози,само је вазно колико су они добрии колико пара ставити у дјеп.На сваком кораку имате купити цигарете без маркице сто никада није било само због нерада.О оно сто се запосли њихово упосленици задузени зато продају на црно и као сву другу робу.Хиљаде возила у возном стању је одузето да их данас ни отпад неце јер не вриједе ни засто.Нико не одговара за криминал каквог нема у дрзави.Зато да је устројити ову институцију не би требале акцизе,али са оваквим криминалцима у врху УИО јако теско.

Name

Драган

03.07.2017 11:16

Ни 1 КМ од тих акциза не иде за путеве, само за крпљење буџетских рупа је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан сдс

03.07.2017 12:32

Па преце Крцмар у ДНС и ето нове вецине,СНСД це поцистити и Сару и Мекту сасвим сигурно,тако сте и заслузили од неког ко је освојио 21 000 гласова на последњим изборима,мој Вукота не знас ти гдје гонис,досао си да растурис и добро ти иде.Цеститам

Name

Ре Реалан СДС

03.07.2017 13:08

Жика из Републике Српске, а гдје Додо гони, мајке ти га, и она жлиба од премијерке, и 17 министра метузалема. Нека им је Мехмед Паша Соколовић звијезда водиља. А видјело се на Козари ко је СНСД-е, ДНС и СПРС, 83 члана партијска, посјета на нивоу.

Name

075

03.07.2017 13:50

Један од закаључака коминикеа је и потреба да се унаприједи квалитет живота грађана БиХ провођењем Реформске агенде и испуњавањем других потребних услова, што би осигурало даљњи напредак на путу ка ЕУ. Политички директори, како је истакао Инцко, позвлали су власти у БиХ да се у најкраћем року испуне преостали услови у оквиру проширеног аранжмана ММФ-а, а у складу са јасним обавезама које су бх.власти преузеле према ММФ-у.!! БТW Паметном је доста !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вељко

03.07.2017 14:57

Није ми јасно зашто се Говедарица одрице угледног адвоката и посланика у Парламенту БИХ Дјордја Крцмара,цовјека који је освојио 21 000 гласова.Толико гласова није никада освојио из Градиске.

ОДГОВОРИТЕ