Akcize čekaju novu većinu

Od usvajanja izmjena Zakona o akcizama BiH, koje su uslov za nastavak aranžmana i sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i drugim finansijskim institucijama, sudeći prema trenutnom odnosu snaga u Parlamentu BiH neće biti ništa.

Bosna i Hercegovina 03.07.2017 | 10:51
Akcize čekaju novu većinu
Nakon što Savez za promjene nije podržao izmjene, od podrške je odustao i SBB koji je takođe dio vladajuće većine.

Zamjenik predsjedavajućeg Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Lazar Prodanović kaže da će svi reformski procesi sačekati formiranje nove parlamentarne većine do kraja naredne godine. Naglasio je da aktuelna vlast nije u stanju da pokrene zemlju naprijed.

- Efekti izvršne i zakonodavne vlasti na nivou BiH i do sada su bili minorni, a sada je jasno da ni sa SDA ni sa Savezom za promjene nema napretka - rekao je Prodanović.

Zamjenik šefa Kluba poslanika SDS-a Borislav Bojić podvukao je da Savez za promjene neće podržati povećanje akciza na naftu i naftne derivate bez plavog dizela.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjana Krišto iz HDZ-a BiH naglasila je da se u ovakvoj situaciji ne može očekivati da bude napravljen bilo kakav iskorak.

Šef Kluba poslanika SBB-a Mirsad Đonlagić rekao je da ova stranka više neće podržati set zakona o akcizama.

(Glas srpske)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

боле

03.07.2017 09:19

Нема тога ко ће нас да покрене напријед док сте ви ту...

ODGOVORITE
Name

Boki

03.07.2017 09:19

Ne razumijem zasto se ovi iz rs,a uopste trude oko mmfa ako su novci obezbjedjeni od Rusa ili Kineza.

ODGOVORITE
Name

Pops

03.07.2017 10:11

Ali u limburgu mjesecu.

Name

o......i sa akcizama

03.07.2017 10:08

Kakve akcize , pa sve je pokradeno , još vam povećati akcize da punite sopstvene džepove , ko je tu lud .

ODGOVORITE
Name

Los

03.07.2017 14:29

Neka ovi iz zlocinacke UIO pocnu da rade svoj posao samo malo 50 % bit ce vise para u budzetu.Njih apsolutno ne interesuje sta se uvozi,samo je vazno koliko su oni dobrii koliko para staviti u djep.Na svakom koraku imate kupiti cigarete bez markice sto nikada nije bilo samo zbog nerada.O ono sto se zaposli njihovo uposlenici zaduzeni zato prodaju na crno i kao svu drugu robu.Hiljade vozila u voznom stanju je oduzeto da ih danas ni otpad nece jer ne vrijede ni zasto.Niko ne odgovara za kriminal kakvog nema u drzavi.Zato da je ustrojiti ovu instituciju ne bi trebale akcize,ali sa ovakvim kriminalcima u vrhu UIO jako tesko.

Name

Dragan

03.07.2017 11:16

Ni 1 KM od tih akciza ne ide za puteve, samo za krpljenje budžetskih rupa je.

ODGOVORITE
Name

Realan sds

03.07.2017 12:32

Pa prece Krcmar u DNS i eto nove vecine,SNSD ce pocistiti i Saru i Mektu sasvim sigurno,tako ste i zasluzili od nekog ko je osvojio 21 000 glasova na poslednjim izborima,moj Vukota ne znas ti gdje gonis,dosao si da rasturis i dobro ti ide.Cestitam

Name

Re Realan SDS

03.07.2017 13:08

Žika iz Republike Srpske, a gdje Dodo goni, majke ti ga, i ona žliba od premijerke, i 17 ministra metuzalema. Neka im je Mehmed Paša Sokolović zvijezda vodilja. A vidjelo se na Kozari ko je SNSD-e, DNS i SPRS, 83 člana partijska, posjeta na nivou.

Name

075

03.07.2017 13:50

Jedan od zakaljučaka kominikea je i potreba da se unaprijedi kvalitet života građana BiH provođenjem Reformske agende i ispunjavanjem drugih potrebnih uslova, što bi osiguralo daljnji napredak na putu ka EU. Politički direktori, kako je istakao Incko, pozvlali su vlasti u BiH da se u najkraćem roku ispune preostali uslovi u okviru proširenog aranžmana MMF-a, a u skladu sa jasnim obavezama koje su bh.vlasti preuzele prema MMF-u.!! BTW Pametnom je dosta !!

ODGOVORITE
Name

Veljko

03.07.2017 14:57

Nije mi jasno zašto se Govedarica odrice uglednog advokata i poslanika u Parlamentu BIH Djordja Krcmara,covjeka koji je osvojio 21 000 glasova.Toliko glasova nije nikada osvojio iz Gradiske.

ODGOVORITE