Вујановић брани Медојевића

Предсједник Црне Горе Филип Вујановић упутио је писмо врховном државном тужиоцу Ивици Станковићу, сугеришући да донесе упутство којим ће главном специјалном тужиоцу Миливоју Катнићу саопштити да нема потребе за притвором посланика Небојше Медојевића и да се он може бранити са слободе.

Регион 03.07.2017 | 09:41
Вујановић брани Медојевића
Вујановић је јутрос у телефонском разговору добио увјеравања Медојевића да ће поштовати позиве тужиоца и суда и да ничим неће избјегавати или ометати вођење кривичног поступка, саопштено је из Службе за односе са јавношћу предсједника Црне Горе.

"Имајући у виду да је ријеч о посланику, да му је Скупштина скинула имунитет и да постоји могућност да се његово присуство обезбиједи без притвора, предсједник Црне Горе је упутио писмо Станковићу сугеришући да донесе упутство којим ће Катнићу саопштити да нема потребе за притвором и да се Медојевић може бранити са слободе", наводи се у саопштењу.

Посланици Демократског фронта, њих 17, бораве у парламенту да би спријечили хапшење Медојевића, којем су посланици владајуће коалиције у четвртак, 29. јуна, укинули имунитет пошто га Специјално државно тужилаштво сумњичи за прање новца.

Они су раније позвали Станковића да што прије донесе обавезујуће упуство како би се спријечило хапшење Медојевића.

Медојевића је јуче посјетио и митрополит црногорско-приморски Амфилохије, којем предсједник Скупштине Црне Горе Иван Брајовић није дозволио улазак у зграду парламента, па је сусрет митрополита Амфилохија и Медојевића, као и осталих посланика Демократског фронта одржан на платоу испред парламента.

Специјално тужилаштво терети Медојевића да је са Момиром Николићем из БиХ сачинио криминални план за прање новца, који је Николић стекао легално, али није платио порез.

Због сумње да су учествовали у криминалним радњама и прању новца, као и диловању девиза, у затвору су четири функционера Медојевићевог Покрета за промјене.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ИСТО

03.07.2017 08:10

ПОЛИТИКА =ПРАВОСУДЗЕ КО У БИХ

ОДГОВОРИТЕ