Vujanović brani Medojevića

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uputio je pismo vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, sugerišući da donese uputstvo kojim će glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću saopštiti da nema potrebe za pritvorom poslanika Nebojše Medojevića i da se on može braniti sa slobode.

Region 03.07.2017 | 09:41
Vujanović brani Medojevića
Vujanović je jutros u telefonskom razgovoru dobio uvjeravanja Medojevića da će poštovati pozive tužioca i suda i da ničim neće izbjegavati ili ometati vođenje krivičnog postupka, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću predsjednika Crne Gore.

"Imajući u vidu da je riječ o poslaniku, da mu je Skupština skinula imunitet i da postoji mogućnost da se njegovo prisustvo obezbijedi bez pritvora, predsjednik Crne Gore je uputio pismo Stankoviću sugerišući da donese uputstvo kojim će Katniću saopštiti da nema potrebe za pritvorom i da se Medojević može braniti sa slobode", navodi se u saopštenju.

Poslanici Demokratskog fronta, njih 17, borave u parlamentu da bi spriječili hapšenje Medojevića, kojem su poslanici vladajuće koalicije u četvrtak, 29. juna, ukinuli imunitet pošto ga Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči za pranje novca.

Oni su ranije pozvali Stankovića da što prije donese obavezujuće upustvo kako bi se spriječilo hapšenje Medojevića.

Medojevića je juče posjetio i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, kojem predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović nije dozvolio ulazak u zgradu parlamenta, pa je susret mitropolita Amfilohija i Medojevića, kao i ostalih poslanika Demokratskog fronta održan na platou ispred parlamenta.

Specijalno tužilaštvo tereti Medojevića da je sa Momirom Nikolićem iz BiH sačinio kriminalni plan za pranje novca, koji je Nikolić stekao legalno, ali nije platio porez.

Zbog sumnje da su učestvovali u kriminalnim radnjama i pranju novca, kao i dilovanju deviza, u zatvoru su četiri funkcionera Medojevićevog Pokreta za promjene.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ISTO

03.07.2017 08:10

POLITIKA =PRAVOSUDZE KO U BIH

ODGOVORITE