Поново напад испред џамије

Осам је особа повријеђено, укључујући и седмогодишњу дјевојчицу, у оружаном нападу маскираних мушкараца у недјељу касно навечер испред џамије у француском граду Авигнону, објавили су локални медији.

Свијет 03.07.2017 | 08:26
Поново напад испред џамије
Како преноси лист Ла Провенце, свједоци су видјели да су двојица маскираних мушкараца, од којих је један био наоружан пиштољем, а други пушком, паркирали испред џамије око 22,30 сати и почели пуцати на мноштво које је управо одлазило.

Полиција искључује да се ради о терористичком чину, а локално тужилаштво ради на теорији да је пуцњава дио рата између локалних банди.

Најмање је четверо од повријеђебих стајало пред џамијом, док је седмогодишњу дјевојчицу погодио шрапнел док је сједила с обитељи у стану на другом кату. Нико није озбиљно повријеђен.

Прије само неколико дана један је мушкарац спријечен у покушају да се аутомобилом забије међу људе који су стајали испред џамије у паришком предграђу Цретеил.

Мушкарац који је прије два тједна комбијем намјерно налетио на групу муслиманских вјерника близу џамије у сјеверном дијелу Лондона, при чему је једна особа смртно страдала, ухићен је и оптужен за "убиство из терористичких побуда".

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Пајо

03.07.2017 07:43

Хаххаха. Како ови Французи лазу бре. Када су њихови, онда нису терористи. Вец рат банди. И ова девојцица сто је рањена. Сигорно неки опасни криминалац. Терористи су сви исти немају веру и нацију.сви су го..а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

03.07.2017 15:36

Пајо ЛЕГЕНДО,свака цаст на коментару