Ponovo napad ispred džamije

Osam je osoba povrijeđeno, uključujući i sedmogodišnju djevojčicu, u oružanom napadu maskiranih muškaraca u nedjelju kasno navečer ispred džamije u francuskom gradu Avignonu, objavili su lokalni mediji.

Svijet 03.07.2017 | 08:26
Ponovo napad ispred džamije
Kako prenosi list La Provence, svjedoci su vidjeli da su dvojica maskiranih muškaraca, od kojih je jedan bio naoružan pištoljem, a drugi puškom, parkirali ispred džamije oko 22,30 sati i počeli pucati na mnoštvo koje je upravo odlazilo.

Policija isključuje da se radi o terorističkom činu, a lokalno tužilaštvo radi na teoriji da je pucnjava dio rata između lokalnih bandi.

Najmanje je četvero od povrijeđebih stajalo pred džamijom, dok je sedmogodišnju djevojčicu pogodio šrapnel dok je sjedila s obitelji u stanu na drugom katu. Niko nije ozbiljno povrijeđen.

Prije samo nekoliko dana jedan je muškarac spriječen u pokušaju da se automobilom zabije među ljude koji su stajali ispred džamije u pariškom predgrađu Creteil.

Muškarac koji je prije dva tjedna kombijem namjerno naletio na grupu muslimanskih vjernika blizu džamije u sjevernom dijelu Londona, pri čemu je jedna osoba smrtno stradala, uhićen je i optužen za "ubistvo iz terorističkih pobuda".

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Pajo

03.07.2017 09:43

Hahhaha. Kako ovi Francuzi lazu bre. Kada su njihovi, onda nisu teroristi. Vec rat bandi. I ova devojcica sto je ranjena. Sigorno neki opasni kriminalac. Teroristi su svi isti nemaju veru i naciju.svi su go..a

ODGOVORITE
Name

Zoki

03.07.2017 17:36

Pajo LEGENDO,svaka cast na komentaru