КК: Нијемци имају и најбољег играча!

Признање добио Јулијан Дракслер! Некако чудно? Најбољи играч коначног обрачуна је голман, поражени финалиста свеједно нема право да се буни! Признања Тер Штегену, Вернеру, Дракслеру и Браву.

Фудбал 03.07.2017 | 12:15
КК: Нијемци имају и најбољег играча!
Немачка је још једном покорила фудбалски свет! Добро, Купа конфедерације није исто што и Мундијал, али нема сумње да ће Јоакиму Леву после такмичења у Русији бити пуна шака браде.

Поред колективног Панцери су покупили и сва индивидуална признања. Најбољи стрелац првенства у Русији је Тимо Вернер са три поготка, док је за најбољег играча турнира проглашен капитен Немачке Јулијан Дракслер

Он је током турнира уписао један гол и једну асистенцију. За најбољег голмана такмичења проглашен је Чилеанац Клаудио Браво.

Изабраници Јоакима Лева су са знатно подмлађеним тимом победио Чиле у финалу Купа конфедерација у Русији резултатиом 1:0.

"Невероватно. Била је ово жестока борба, а пре такмичењ су сви исмевали Куп конфедерација. Борили смо се и заслужили смо победу. Никада нисмо играли у оваквом саставу, победа је због тога још слађа," рекао је после утакмице капитен ’Панцера’ и додао: 

"Сваки трофеј је посебан, али овај састав га чини још изванреднијим. За мене је овај турнир био посебан јер сам преузео нову улогу. Сада напокон, можемо на одмор - и трофеј носимо са собом," завршио је Дракслер. 

Селектор Немачке Јоаким Лев похвалио је своју екипу која ја први пут у историји освојила ово такмичење. 

"Ово је велика радост. У ова три недеље а см забележили сјајне наступе, а данас смо се борили до краја. Момци су били сјајни и поносам на њих. Овакво финале увек има нешто магично у себи. Доста играча никада није играла у финалу и овај сусрет ће памтити цео живот. Сваки играч у нашој екипи је поправио своју позицију и ми ћемо из тога да профитирамо. Али и кући још увиек имамо добре играче," додао је Лев. 

Бранио је - све! И нема сумње, заслужено понео епитет најбољег играча финала овогодишњег Купа Конфедерација. Марк Андре Тер Штеген још једном је показао да се Барселона није преварила кад га је изабрала, иако су га многи засипали критикама.

У финалу против Чилеа био је непрелазан, иако се Немцима вероватно није допало што нису они били ти који су нападали. Али не би баш ни Чилеанци смели много да кукају на злу судбину. Јесу стварали шансе, али су за цео турнир постигли четири кола. Три је дао и један наместио сам Тимо Вернер, Златна копачка турнира.

Фудбал се ипак игра за голове, зар не?

За најбољег стрелца проглашен је Тимо Варнер са три гола, а уз то је имао и две асистенције, док је за најбољег голмана Купа конфедерација проглашен је чилеански чувар мреже Клаудио Браво.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар