KK: Nijemci imaju i najboljeg igrača!

Priznanje dobio Julijan Draksler! Nekako čudno? Najbolji igrač konačnog obračuna je golman, poraženi finalista svejedno nema pravo da se buni! Priznanja Ter Štegenu, Verneru, Draksleru i Bravu.

Fudbal 03.07.2017 | 12:15
KK: Nijemci imaju i najboljeg igrača!
Nemačka je još jednom pokorila fudbalski svet! Dobro, Kupa konfederacije nije isto što i Mundijal, ali nema sumnje da će Joakimu Levu posle takmičenja u Rusiji biti puna šaka brade.

Pored kolektivnog Panceri su pokupili i sva individualna priznanja. Najbolji strelac prvenstva u Rusiji je Timo Verner sa tri pogotka, dok je za najboljeg igrača turnira proglašen kapiten Nemačke Julijan Draksler

On je tokom turnira upisao jedan gol i jednu asistenciju. Za najboljeg golmana takmičenja proglašen je Čileanac Klaudio Bravo.

Izabranici Joakima Leva su sa znatno podmlađenim timom pobedio Čile u finalu Kupa konfederacija u Rusiji rezultatiom 1:0.

"Neverovatno. Bila je ovo žestoka borba, a pre takmičenj su svi ismevali Kup konfederacija. Borili smo se i zaslužili smo pobedu. Nikada nismo igrali u ovakvom sastavu, pobeda je zbog toga još slađa," rekao je posle utakmice kapiten ’Pancera’ i dodao: 

"Svaki trofej je poseban, ali ovaj sastav ga čini još izvanrednijim. Za mene je ovaj turnir bio poseban jer sam preuzeo novu ulogu. Sada napokon, možemo na odmor - i trofej nosimo sa sobom," završio je Draksler. 

Selektor Nemačke Joakim Lev pohvalio je svoju ekipu koja ja prvi put u istoriji osvojila ovo takmičenje. 

"Ovo je velika radost. U ova tri nedelje a sm zabeležili sjajne nastupe, a danas smo se borili do kraja. Momci su bili sjajni i ponosam na njih. Ovakvo finale uvek ima nešto magično u sebi. Dosta igrača nikada nije igrala u finalu i ovaj susret će pamtiti ceo život. Svaki igrač u našoj ekipi je popravio svoju poziciju i mi ćemo iz toga da profitiramo. Ali i kući još uviek imamo dobre igrače," dodao je Lev. 

Branio je - sve! I nema sumnje, zasluženo poneo epitet najboljeg igrača finala ovogodišnjeg Kupa Konfederacija. Mark Andre Ter Štegen još jednom je pokazao da se Barselona nije prevarila kad ga je izabrala, iako su ga mnogi zasipali kritikama.

U finalu protiv Čilea bio je neprelazan, iako se Nemcima verovatno nije dopalo što nisu oni bili ti koji su napadali. Ali ne bi baš ni Čileanci smeli mnogo da kukaju na zlu sudbinu. Jesu stvarali šanse, ali su za ceo turnir postigli četiri kola. Tri je dao i jedan namestio sam Timo Verner, Zlatna kopačka turnira.

Fudbal se ipak igra za golove, zar ne?

Za najboljeg strelca proglašen je Timo Varner sa tri gola, a uz to je imao i dve asistencije, dok je za najboljeg golmana Kupa konfederacija proglašen je čileanski čuvar mreže Klaudio Bravo.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar