Окончана драма на Рабу

У Барбату на Рабу окончана је вишечасовна опсада након што се Срђан Смојвер, иначе 48-годишњи ратни ветеран, разнио ручном бомбом, јавља ''Индеx. хр''.

Регион 02.07.2017 | 20:59
Окончана драма на Рабу
Смојвер је раније данас хицима из пушке типа Калашњиков убио психијатра Синишу Ракића, а његова жена скочила је кроз прозор док је покушавала побјећи.

Хитна наводно једно вријеме није могла доћи до ње јер је "нападач пуцао по свима".

Смојвер се забарикадирао у кућу и није хтио изаћи. Полиција је опколила кућу, а Смојвер је пријетио да ће се разнијети бомбом, што је на крају и учинио.

На лицу мјеста су припадници специјалне полиције, а полицијски преговарачи покушавали су наговорити Смојвера да одложи оружје и мирно се преда, али он је одбијао да то уради.

Комшије су раније рекле како су изоловани и у потпуном страху. Покушали су упитати полицију да их пусти, међутим, полиција им није дозволила да се помакну.

"Били смо ту кад је госпођа изашла с балкона, било је ужасно. Они су ми комшије. Имамо још једног комшију који је био с нама ту. Док смо били ту, госпођа се довукла до нас, докотрљала. Била је сломљена цијела, у шоку. Не знам како да вам то опишем. Почела је викати: 'Убили су га, убили су ми мужа!'', рекла је за ''Индеx.хр'' комшиница породице Ракић.

"Позлило ми је, отишла сам назвати хитну помоћ одмах", рекла је.

"Други комшија је покушао доћи иза куће, тамо гдје се све догодило. Међутим, дочекао га је Срђан. Имао је оружје и рекао му да се губи. Комшија се морао вратити, шта ће?", причају свједоци.

Каже како се јавила и Срђанова бивша супруга и јавила како је он имао оружје код себе.

"Паника је настала. Туристи су били ту, кад је настала пуцњава, побјегли су на двориште. Покушали смо им објаснити шта се догодило. Тренутно су на броду, на другој страни Раба, у контакту смо", говори потресена жена.

"Данас око 9,35 сати полиција је запримила дојаву о галами и пуцњави у мјесту Барбат на острву Рабу. Доласком на мјесто догађаја полицијски службеници затекли су непознатог починиоца у чијој близини на тлу је непомично лежала непозната мушка особа. По доласку полицијских службеника починилац (1969.) је опалио неколико хитаца из ватреног оружја у њиховом смјеру те је мјесто догађаја осигурано и позвана је Специјална јединица полиције из Ријеке.

Након доласка припадника Специјалне полиције тијело жртве (1966.) извучено је и пренесено до кола хитне помоћи гдје је утврђена смрт. Супруга жртве (1963.) која је напустила мјесто догађаја прије доласка полиције је пронађена и на сигурном. Починилац се тренутно налази у стану у којем је према информацијама којима располажемо сам. Преговарање је у току", саопштила је раније полиција о цијелом догађају.

Извор: Индеx.хр

Коментари / 0

Оставите коментар