Okončana drama na Rabu

U Barbatu na Rabu okončana je višečasovna opsada nakon što se Srđan Smojver, inače 48-godišnji ratni veteran, raznio ručnom bombom, javlja ''Index. hr''.

Region 02.07.2017 | 20:59
Okončana drama na Rabu
Smojver je ranije danas hicima iz puške tipa Kalašnjikov ubio psihijatra Sinišu Rakića, a njegova žena skočila je kroz prozor dok je pokušavala pobjeći.

Hitna navodno jedno vrijeme nije mogla doći do nje jer je "napadač pucao po svima".

Smojver se zabarikadirao u kuću i nije htio izaći. Policija je opkolila kuću, a Smojver je prijetio da će se raznijeti bombom, što je na kraju i učinio.

Na licu mjesta su pripadnici specijalne policije, a policijski pregovarači pokušavali su nagovoriti Smojvera da odloži oružje i mirno se preda, ali on je odbijao da to uradi.

Komšije su ranije rekle kako su izolovani i u potpunom strahu. Pokušali su upitati policiju da ih pusti, međutim, policija im nije dozvolila da se pomaknu.

"Bili smo tu kad je gospođa izašla s balkona, bilo je užasno. Oni su mi komšije. Imamo još jednog komšiju koji je bio s nama tu. Dok smo bili tu, gospođa se dovukla do nas, dokotrljala. Bila je slomljena cijela, u šoku. Ne znam kako da vam to opišem. Počela je vikati: 'Ubili su ga, ubili su mi muža!'', rekla je za ''Index.hr'' komšinica porodice Rakić.

"Pozlilo mi je, otišla sam nazvati hitnu pomoć odmah", rekla je.

"Drugi komšija je pokušao doći iza kuće, tamo gdje se sve dogodilo. Međutim, dočekao ga je Srđan. Imao je oružje i rekao mu da se gubi. Komšija se morao vratiti, šta će?", pričaju svjedoci.

Kaže kako se javila i Srđanova bivša supruga i javila kako je on imao oružje kod sebe.

"Panika je nastala. Turisti su bili tu, kad je nastala pucnjava, pobjegli su na dvorište. Pokušali smo im objasniti šta se dogodilo. Trenutno su na brodu, na drugoj strani Raba, u kontaktu smo", govori potresena žena.

"Danas oko 9,35 sati policija je zaprimila dojavu o galami i pucnjavi u mjestu Barbat na ostrvu Rabu. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su nepoznatog počinioca u čijoj blizini na tlu je nepomično ležala nepoznata muška osoba. Po dolasku policijskih službenika počinilac (1969.) je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smjeru te je mjesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije iz Rijeke.

Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije tijelo žrtve (1966.) izvučeno je i preneseno do kola hitne pomoći gdje je utvrđena smrt. Supruga žrtve (1963.) koja je napustila mjesto događaja prije dolaska policije je pronađena i na sigurnom. Počinilac se trenutno nalazi u stanu u kojem je prema informacijama kojima raspolažemo sam. Pregovaranje je u toku", saopštila je ranije policija o cijelom događaju.

Izvor: Index.hr

Komentari / 0

Ostavite komentar