Килијан Мбапе, шта све знамо?!

Велики проблеми са алавим Жоржом Мендешом и зашто су важни Менди и Лемар? Шта су непобитне чињенице, а шта гласине?

Фудбал 04.07.2017 | 22:30
Килијан Мбапе, шта све знамо?!
Реал Мадрид, Арсенал, Пари Сен Жермен... Сви су запели да у своје редове доведу најлепши драгуљ европског фудбала из прошле сезоне. Толико да сваки нови дан носи барем десетак спекулација о статусу Килијана Мбапеа. А шта је заправо истина?

Под број један, Мбапе за сада званично преговара само о продужењу уговра са Монаком. У сталном је контакту са потпредсеником Вадимом Васиљевим. Кнежеви му нуде повишицу од 900 одсто (примао би око 8.500.000 евра што би га поравнало саРадамелом Фалкаом), мир и сигурну минутажу у години пред Мундијал у Русији. Останак је - сигурна опција.

Проблем је, међутим, што Мбапе има дилеме кад је Монако у питању. Односно, кад је Монаков тим за следећу сезону у питању. Бернардо Силва је отишао, као и Набил Дирар иВалер Жермен. На путу ка Челсију је и Тијемуе Бакајоко. Васиљев је покушао да убеду 18-годишњег фудбалера да је ту крај и да нико други неће за њима. Најбитније је да остануБенжамин Менди, Мбапеов најбољи пријатељ из свлачионице, и саиграч из репрезентацијеТома Лемар. Клуб је већ одбио Манчестер Сити за Мендија и Арсенал за Лемара, али су наводно енглески великани завртели мозак овој двојици. Менди је наводно већ договорио услове са Грађанима. Реално, за њих двојицу ово је најбољи тренутак да оду.

Са друге стране, у екипи влада добра атмсофера после блиставе сезоне и многи су вољни да остану и опет нападну титулу првака Француске. Само је проблем што у оваквој ситуацији нико ником не верује. Сви се боје да би, упркос љубавним изјавама, неко могао да прекрши обећање и оде за бољим уговором. А свако би могао да покрене домино ефекат. Управа Монака је зато на великом испиту.

Разговоре са другим клубовима, неформалне додуше, имао је и Мбапе. Он лично са газдом Реала Флорентином Перезом и тренером Арсенала Арсеном Венгером. Чланови његове породице говорили су и са Ливеруловим шефом Јиргеном Клопом, представницима Манчестер јунајтеда и новим спортским директором Пари Сен Жермена Антером Енрикеом, па и председником Насером Ал Келаифијем. Саслушали само. Ништа друго.

Неки су већ и отпали. И то због менаџера који су као лешинари кренули да круже окоМбапеа. Први Мино Рајола, а још агресивније Жорж Мендеш који има одличне везе у Монако с обзиром на то да је он и довео руске власнике на Азурну обалу. Наравно, Монако му је обећао да ће он посредовати приликом преговора на релацији клуб - клуб с обзиром на то да Португалац одвео Силву у Сити, те да заступа и Фабиња и Фалкаа. Проблем је што Мендешинсистира на томе да заступа и играча како би себи обезбедио још већи део колача. Килијановотац Вилфред категорички је против тога, а цела породица суперталентованог играча прилично је независна од менаџера.

Безобзирни Мендеш је узвратио тиме што је кренуо да користи свој утицај у заинтересованим клубовима. Екип је пренео да је Мбапеову породицу тај чин толико изнервирао да су залупили врата Манчестер јунајтеду, јер је Мендешов утицај тамо огроман. Додуше, Јунајтед и Мурињо никада нису ни били у врху Килијанових жеља. Мендеш се донекле пита и у Реалу, али Реал је ипак Реал.

Поента је у томе да кад је сам играч у питању одлучује Мбапеова породица и нико други. Штавише, један од услова за новог послодавца биће да му у омладински погон доведе и брата Итана. Килијан је у Монаку живео сам, сада жели да повуче целу фамилију. Та блиска повезаност са породцом мучи и Кнежеве, јер ни у француском шампиону немају јасан одговор на питање остаје ли или не? Све медијске информације углавном и долазе из клупских извора. Зато локални Радио Монте Карло и има најпоузданије вести.

Мбапеова породица је закопчана до грла. Новинарима се нико од њих не јавља на телефонске бројеве.

Какво је лудило покренуто око Килијана - вероватно да је то и најпаметније.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар