Kilijan Mbape, šta sve znamo?!

Veliki problemi sa alavim Žoržom Mendešom i zašto su važni Mendi i Lemar? Šta su nepobitne činjenice, a šta glasine?

Fudbal 04.07.2017 | 22:30
Kilijan Mbape, šta sve znamo?!
Real Madrid, Arsenal, Pari Sen Žermen... Svi su zapeli da u svoje redove dovedu najlepši dragulj evropskog fudbala iz prošle sezone. Toliko da svaki novi dan nosi barem desetak spekulacija o statusu Kilijana Mbapea. A šta je zapravo istina?

Pod broj jedan, Mbape za sada zvanično pregovara samo o produženju ugovra sa Monakom. U stalnom je kontaktu sa potpredsenikom Vadimom Vasiljevim. Kneževi mu nude povišicu od 900 odsto (primao bi oko 8.500.000 evra što bi ga poravnalo saRadamelom Falkaom), mir i sigurnu minutažu u godini pred Mundijal u Rusiji. Ostanak je - sigurna opcija.

Problem je, međutim, što Mbape ima dileme kad je Monako u pitanju. Odnosno, kad je Monakov tim za sledeću sezonu u pitanju. Bernardo Silva je otišao, kao i Nabil Dirar iValer Žermen. Na putu ka Čelsiju je i Tijemue Bakajoko. Vasiljev je pokušao da ubedu 18-godišnjeg fudbalera da je tu kraj i da niko drugi neće za njima. Najbitnije je da ostanuBenžamin Mendi, Mbapeov najbolji prijatelj iz svlačionice, i saigrač iz reprezentacijeToma Lemar. Klub je već odbio Mančester Siti za Mendija i Arsenal za Lemara, ali su navodno engleski velikani zavrteli mozak ovoj dvojici. Mendi je navodno već dogovorio uslove sa Građanima. Realno, za njih dvojicu ovo je najbolji trenutak da odu.

Sa druge strane, u ekipi vlada dobra atmsofera posle blistave sezone i mnogi su voljni da ostanu i opet napadnu titulu prvaka Francuske. Samo je problem što u ovakvoj situaciji niko nikom ne veruje. Svi se boje da bi, uprkos ljubavnim izjavama, neko mogao da prekrši obećanje i ode za boljim ugovorom. A svako bi mogao da pokrene domino efekat. Uprava Monaka je zato na velikom ispitu.

Razgovore sa drugim klubovima, neformalne doduše, imao je i Mbape. On lično sa gazdom Reala Florentinom Perezom i trenerom Arsenala Arsenom Vengerom. Članovi njegove porodice govorili su i sa Liverulovim šefom Jirgenom Klopom, predstavnicima Mančester junajteda i novim sportskim direktorom Pari Sen Žermena Anterom Enrikeom, pa i predsednikom Naserom Al Kelaifijem. Saslušali samo. Ništa drugo.

Neki su već i otpali. I to zbog menadžera koji su kao lešinari krenuli da kruže okoMbapea. Prvi Mino Rajola, a još agresivnije Žorž Mendeš koji ima odlične veze u Monako s obzirom na to da je on i doveo ruske vlasnike na Azurnu obalu. Naravno, Monako mu je obećao da će on posredovati prilikom pregovora na relaciji klub - klub s obzirom na to da Portugalac odveo Silvu u Siti, te da zastupa i Fabinja i Falkaa. Problem je što Mendešinsistira na tome da zastupa i igrača kako bi sebi obezbedio još veći deo kolača. Kilijanovotac Vilfred kategorički je protiv toga, a cela porodica supertalentovanog igrača prilično je nezavisna od menadžera.

Bezobzirni Mendeš je uzvratio time što je krenuo da koristi svoj uticaj u zainteresovanim klubovima. Ekip je preneo da je Mbapeovu porodicu taj čin toliko iznervirao da su zalupili vrata Mančester junajtedu, jer je Mendešov uticaj tamo ogroman. Doduše, Junajted i Murinjo nikada nisu ni bili u vrhu Kilijanovih želja. Mendeš se donekle pita i u Realu, ali Real je ipak Real.

Poenta je u tome da kad je sam igrač u pitanju odlučuje Mbapeova porodica i niko drugi. Štaviše, jedan od uslova za novog poslodavca biće da mu u omladinski pogon dovede i brata Itana. Kilijan je u Monaku živeo sam, sada želi da povuče celu familiju. Ta bliska povezanost sa porodcom muči i Kneževe, jer ni u francuskom šampionu nemaju jasan odgovor na pitanje ostaje li ili ne? Sve medijske informacije uglavnom i dolaze iz klupskih izvora. Zato lokalni Radio Monte Karlo i ima najpouzdanije vesti.

Mbapeova porodica je zakopčana do grla. Novinarima se niko od njih ne javlja na telefonske brojeve.

Kakvo je ludilo pokrenuto oko Kilijana - verovatno da je to i najpametnije.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar