Како ће играти Ливерпул? Клоп још не зна!

"У 2015. формација је била 4-2-3-1. Прошле сезоне, 4-3-3. Следеће? Видећемо. . . "

Фудбал 07.07.2017 | 18:00
Како ће играти Ливерпул? Клоп још не зна!
Фудбалери Ливерпула "троше" последње дане распуста, јер ће следеће недеље почети припреме за такмичарску 2017/18.

Основна амбиција је јасна - "поправити" прошлосезонски пласман у Премијер лиги (четврто место) и отићи што даље у повратничкој епизоди у Лиги шампиона.

Уочи првих тренинга и чак осам контролних утакмица, менаџер Ливерпула Јирген Клоп отворено је говорио о још недовршеним плановима за следећу сезону.

Немац је, између осталог, отворено признао да још није одлучио у којој ће формацији његов тим наступати од јесени. Иако је прошле године "форсирао" 4-3-3, у екипу су стигле новајлије (везиста Доминик Соланке и нападач Мохамед Салах) које ће можда утицати да се тактика промени.

"У сезони 2015/16 већину утакмица одиграли смо у формацији 4-2-3-1, у сезони 2016/17 најчешће смо играли 4-3-3 или 4-5-1. Према нашем мишљењу, то је највише одговарало играчима", рекао је Клоп.

За коју ће се формацију одлучити следеће сезоне?

"Нисам сигуран... Биће их неколико. Бићемо спремни и за европски фудбал, а за то ће нам бити потребан већи тим. Бићемо добри", додао је Немац.

Осврћући се ка минулој сезони, Клоп каже да је екипа извукла поуке из грешака. Говорио је и о младима који су прошле године углавном седели по страни, међу којима је и наш Марко Грујић.

"Обично увек желите да направите корак више у односу на прошлу сезону. Морате да видите како су ствари 'сложене' и када ће играчи бити на окупу. Млади су годину старији, што само по себи не прави велику разлику, али јесу искуснији за годину са првим тимом".

"Управо млади би могли да направе велики корак, јер су на неки начин смиренији. Више нису узбуђени због сваког тренинга и више не размишљају у стилу: 'О, боже, то је Адам Лалана крај мене' и слично. Такав приступ може да донесе значају разлику", додао је Клоп.

Менаџер Ливерпула не крије да не може да дочека почетак рада.

"Једва чекам, заиста", додао је Немац.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар