Kako će igrati Liverpul? Klop još ne zna!

"U 2015. formacija je bila 4-2-3-1. Prošle sezone, 4-3-3. Sledeće? Videćemo. . . "

Fudbal 07.07.2017 | 18:00
Kako će igrati Liverpul? Klop još ne zna!
Fudbaleri Liverpula "troše" poslednje dane raspusta, jer će sledeće nedelje početi pripreme za takmičarsku 2017/18.

Osnovna ambicija je jasna - "popraviti" prošlosezonski plasman u Premijer ligi (četvrto mesto) i otići što dalje u povratničkoj epizodi u Ligi šampiona.

Uoči prvih treninga i čak osam kontrolnih utakmica, menadžer Liverpula Jirgen Klop otvoreno je govorio o još nedovršenim planovima za sledeću sezonu.

Nemac je, između ostalog, otvoreno priznao da još nije odlučio u kojoj će formaciji njegov tim nastupati od jeseni. Iako je prošle godine "forsirao" 4-3-3, u ekipu su stigle novajlije (vezista Dominik Solanke i napadač Mohamed Salah) koje će možda uticati da se taktika promeni.

"U sezoni 2015/16 većinu utakmica odigrali smo u formaciji 4-2-3-1, u sezoni 2016/17 najčešće smo igrali 4-3-3 ili 4-5-1. Prema našem mišljenju, to je najviše odgovaralo igračima", rekao je Klop.

Za koju će se formaciju odlučiti sledeće sezone?

"Nisam siguran... Biće ih nekoliko. Bićemo spremni i za evropski fudbal, a za to će nam biti potreban veći tim. Bićemo dobri", dodao je Nemac.

Osvrćući se ka minuloj sezoni, Klop kaže da je ekipa izvukla pouke iz grešaka. Govorio je i o mladima koji su prošle godine uglavnom sedeli po strani, među kojima je i naš Marko Grujić.

"Obično uvek želite da napravite korak više u odnosu na prošlu sezonu. Morate da vidite kako su stvari 'složene' i kada će igrači biti na okupu. Mladi su godinu stariji, što samo po sebi ne pravi veliku razliku, ali jesu iskusniji za godinu sa prvim timom".

"Upravo mladi bi mogli da naprave veliki korak, jer su na neki način smireniji. Više nisu uzbuđeni zbog svakog treninga i više ne razmišljaju u stilu: 'O, bože, to je Adam Lalana kraj mene' i slično. Takav pristup može da donese značaju razliku", dodao je Klop.

Menadžer Liverpula ne krije da ne može da dočeka početak rada.

"Jedva čekam, zaista", dodao je Nemac.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar