Ф1: Шушка се, шушка...!

Лауда Мекларен Мечкиним моторима бушка! Један од два водећа човека Дајмлерове Ф1 мисије каже да још увек није пао договор око испоруке мотора тиму из Вокинга. Ипак, он не тврди да анексија Мекларена није могућа.

Остали спортови 06.07.2017 | 16:30
Ф1: Шушка се, шушка...!
До сада смо до детаља говорили о проблемима Мекларена са дефинитивно технолошки недораслим погонским јединицама Хонде. Да је на помолу раскид уговора тима из Вокинга са Јапанцима, то је апсолутно јасно. Да ли ћемо поново имати Мекларен Мерцедес? О томе говори Ники Лауда, други човек Мерцедес АМГ Петронаса.

“Мекларен има уговор са Хондом. Све што чујете, то не значи да ће уколико се нешто деси наш мотор сигурно доћи код њих. За сада нас нису питали. Битно је да што више произвођача остане у шампионату”, рекао је Ники Лауда, а немачка штампа тврди да Дитер Жече, први човек Дајмлера и његов Ф1 повереник, Тото Волф већ увелико разматрају анексију Мекларенових погона.

Све у свему, епилог везан за сарадњу Мекларена и Хонде јако је близу. Јапанска фабрика тренутно убрзано ради на поправкама мотора за “МЦЛ 32” болид, а стрпљење челника екипе већ је на граници која прелива чашу и наговештава крај Хондине ере. Зато се основано сумња да Дајмлер неће пропустити шансу која би могла да му се укаже у случају ослобађања тима из Вокинга из канџи партнерског уговора  са Јапанцима.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар