Дјеци доктора, пјевача или професора, лакше се прашта!

Нови штопер Црвене звезде Вујадин Савић о повратку у Србију, подршци породице, супрузи Мирки као амајлији, тешком бремену недостижне очеве славе и још много чему. . .

Фудбал 04.07.2017 | 15:00
Дјеци доктора, пјевача или професора, лакше се прашта!
Из Србије и Црвене звезде отишао је 2010. у иностранство као један од најперспективнијих дефанзиваца нашег фудбала. Искуство и новац зарађивао је у неколико земаља, играо за Бордо, Динамо из Дрездена, Арминију, Вотфорд и Шериф, а ево седам година касније вратио се кући као једно од капиталних појачања у задњој линији, да помгне својој Звезди да врати титулу на Маракану.

О повратку у Србију, подршци породице, супрузи Мирки као амајлији, тешком бремену недостижне очеве славе и још много чему, Вујадин Савић (27) говорио је у интервјуу за лист Ало.  

"У Звездином дресу осећам се као господин. Једноставно, срце ми је пуно. Поново сам код куће, на својој Маракани. Опет сам на стадиону где је играо мој отац. Читава моја породица је звездашка. Васпитиван сам у духу и традуцији овог клуба и горео сам од жеље да се вратим", искрено ће на почетку разговора Савић. 

На другом дебију за клуб који носи у срцу Вујадин није могао а да не баци поглед ка северу...

"Одмах сам трибини уочио другаре, екипу с којом сам ишао на утакмице... Обузео ме је чудан осећај - сада се на другачији начин борим за Звезду. И признајем, лакше је играти него бити међу навијачима".  

Прича о славном оцу неизбежна је тема, баш као и чињеница да Савић јуниор никада неће моћи да у потпуности изађе из сенке легендарног Дулета Савића.

"Не могу да схватим да је неким људима чудно то што је син једног фудбалера изабрао да буде фудбалер. Чињеница је да се лакша прашта деци доктора, певача или професора да крену стопама својих родитеља. Када је реч о фудбалу онда је то велики проблем. Искрено, одавно сам превазишао све те приче. Не обазирем се. Пазим само да не обрукам себе, мајку, оца, суперугу, своју децу"...

А кад смо код суперуге...

"Са децом је гледала моју прву повратничку утакмицу против Флоријане. Мирка воли фудбал, редовно је пратила моје утакмице и у свим претходним клубовима. И морам вам признати - не памтим да сам изгубио када је била на стадиону. Ето, та лепа традиција се наставља". 

Нова Звезда?

"Прва је утакмица, тек смо почели... Нисмо играли претерано лепо. Ево ја сам дек десетак дана са екипом. Мало смо времена имали да се спремимо. Ипак, према ономе што сам видео "изнутра" звездаши могу да очекују једну лепу причу".

Вујадин Савић нема ништа против великог броја странаца, под једним условом.

"Играче делим на лоше и добре, а ови наши су одлични. Види се да воле Звезду, да нису ту само због пара. То се осећа у свлачионици. Па ја сам у Шерифу играо са 12 Балканаца и није било никаквих проблема. Биће ово добро, осећам", закључио је причу Звездин штопер.  

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар