Djeci doktora, pjevača ili profesora, lakše se prašta!

Novi štoper Crvene zvezde Vujadin Savić o povratku u Srbiju, podršci porodice, supruzi Mirki kao amajliji, teškom bremenu nedostižne očeve slave i još mnogo čemu. . .

Fudbal 04.07.2017 | 15:00
Djeci doktora, pjevača ili profesora, lakše se prašta!
Iz Srbije i Crvene zvezde otišao je 2010. u inostranstvo kao jedan od najperspektivnijih defanzivaca našeg fudbala. Iskustvo i novac zarađivao je u nekoliko zemalja, igrao za Bordo, Dinamo iz Drezdena, Arminiju, Votford i Šerif, a evo sedam godina kasnije vratio se kući kao jedno od kapitalnih pojačanja u zadnjoj liniji, da pomgne svojoj Zvezdi da vrati titulu na Marakanu.

O povratku u Srbiju, podršci porodice, supruzi Mirki kao amajliji, teškom bremenu nedostižne očeve slave i još mnogo čemu, Vujadin Savić (27) govorio je u intervjuu za list Alo.  

"U Zvezdinom dresu osećam se kao gospodin. Jednostavno, srce mi je puno. Ponovo sam kod kuće, na svojoj Marakani. Opet sam na stadionu gde je igrao moj otac. Čitava moja porodica je zvezdaška. Vaspitivan sam u duhu i traduciji ovog kluba i goreo sam od želje da se vratim", iskreno će na početku razgovora Savić. 

Na drugom debiju za klub koji nosi u srcu Vujadin nije mogao a da ne baci pogled ka severu...

"Odmah sam tribini uočio drugare, ekipu s kojom sam išao na utakmice... Obuzeo me je čudan osećaj - sada se na drugačiji način borim za Zvezdu. I priznajem, lakše je igrati nego biti među navijačima".  

Priča o slavnom ocu neizbežna je tema, baš kao i činjenica da Savić junior nikada neće moći da u potpunosti izađe iz senke legendarnog Duleta Savića.

"Ne mogu da shvatim da je nekim ljudima čudno to što je sin jednog fudbalera izabrao da bude fudbaler. Činjenica je da se lakša prašta deci doktora, pevača ili profesora da krenu stopama svojih roditelja. Kada je reč o fudbalu onda je to veliki problem. Iskreno, odavno sam prevazišao sve te priče. Ne obazirem se. Pazim samo da ne obrukam sebe, majku, oca, superugu, svoju decu"...

A kad smo kod superuge...

"Sa decom je gledala moju prvu povratničku utakmicu protiv Florijane. Mirka voli fudbal, redovno je pratila moje utakmice i u svim prethodnim klubovima. I moram vam priznati - ne pamtim da sam izgubio kada je bila na stadionu. Eto, ta lepa tradicija se nastavlja". 

Nova Zvezda?

"Prva je utakmica, tek smo počeli... Nismo igrali preterano lepo. Evo ja sam dek desetak dana sa ekipom. Malo smo vremena imali da se spremimo. Ipak, prema onome što sam video "iznutra" zvezdaši mogu da očekuju jednu lepu priču".

Vujadin Savić nema ništa protiv velikog broja stranaca, pod jednim uslovom.

"Igrače delim na loše i dobre, a ovi naši su odlični. Vidi se da vole Zvezdu, da nisu tu samo zbog para. To se oseća u svlačionici. Pa ja sam u Šerifu igrao sa 12 Balkanaca i nije bilo nikakvih problema. Biće ovo dobro, osećam", zaključio je priču Zvezdin štoper.  

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar