Ко то води прелазни рок у Алавесу? Да није Катаи?

Српском репрезентативцу све иде наруку, смеши му се место у стартних 11. . .

Фудбал 04.07.2017 | 13:00
Ко то води прелазни рок у Алавесу? Да није Катаи?
Прелазни рок у шпанском Алавесу тече као да га води Александар Катаи! Или бар као да српски репрезентативац има обилатог утицаја на управу клуба са Мендизорозе. Шалу на страну, али ових дана заиста све иде наруку враголану из Сентомаша.

Ради се наравно о пословима Алавеса на фудбалској пијаци из којих се да закључити да ће наредне сезоне у том клубу много озбиљније рачунати на нашег аса. Ко је заборавио, серија добрих вести кренула је одласком тврдоглавка Мауриција Пелегрина у Саутемптон -том човеку баш је тешко било да два пута заредом уврсти Катаија у стартних 11 - а ево наставило се одласцима играча који су Србину били највећа конкуренција на позицији крила. 

Последња добра вест за Александра Катаија гласи: Едгар Мендез напустио је Виторију и на путу је за Мексико где ће парафирати вишегодишњи уговор са Круз Азулом. Вредност трансфера - 5.000.000 евра. Мендез је прошле сезоне најчешће играо на позицији десног крила, а не може се рећи да је имао богзна колико бољи учинак од бившег фудбалера Црвене звезде. Штавише, Катаијева три гола и три асистенције за 770 минута више вреде одМендезових 4+1 за преко 1600 минута проведених на терену. 

Али није то све. Алавес су напустили још Дејверсон и Виктор Камараса (обојица офанзивни везисти, директна конкуренција) који су се вратили у Леванте, односно Рубен Собрино. Овај последњи био је на позајмици из Манчестер Ситија. 

На Мендизорози више не могу да рачунају ни на неке важније фудбалере, попут Теа Ернандеза (Атлетико Мадрид), Маркоса Љорентеа (Реал Мадрид) или Кика Феменије (Вотфорд), но њихови одласци не тичу се директно позиције Александра Катаија. 

И на све то Алавес се није баш претргао када је у питању пазар у досадашњем току фудбалске пијаце. Стигла су два лева бека, мало познати нападач Демировић (19) из Лајпцига и као једина конкуренција Енцо Зидан из Мадрида.

А можда понајвише од свега Србина може да радује што више нема Пелегрина. Његово место заузео је - од данас и званично - његов земљак Луис Зубелдија.   

Назире ли се то шпанско пролеће Александра Катаија?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар