Ko to vodi prelazni rok u Alavesu? Da nije Katai?

Srpskom reprezentativcu sve ide naruku, smeši mu se mesto u startnih 11. . .

Fudbal 04.07.2017 | 13:00
Ko to vodi prelazni rok u Alavesu? Da nije Katai?
Prelazni rok u španskom Alavesu teče kao da ga vodi Aleksandar Katai! Ili bar kao da srpski reprezentativac ima obilatog uticaja na upravu kluba sa Mendizoroze. Šalu na stranu, ali ovih dana zaista sve ide naruku vragolanu iz Sentomaša.

Radi se naravno o poslovima Alavesa na fudbalskoj pijaci iz kojih se da zaključiti da će naredne sezone u tom klubu mnogo ozbiljnije računati na našeg asa. Ko je zaboravio, serija dobrih vesti krenula je odlaskom tvrdoglavka Mauricija Pelegrina u Sautempton -tom čoveku baš je teško bilo da dva puta zaredom uvrsti Kataija u startnih 11 - a evo nastavilo se odlascima igrača koji su Srbinu bili najveća konkurencija na poziciji krila. 

Poslednja dobra vest za Aleksandra Kataija glasi: Edgar Mendez napustio je Vitoriju i na putu je za Meksiko gde će parafirati višegodišnji ugovor sa Kruz Azulom. Vrednost transfera - 5.000.000 evra. Mendez je prošle sezone najčešće igrao na poziciji desnog krila, a ne može se reći da je imao bogzna koliko bolji učinak od bivšeg fudbalera Crvene zvezde. Štaviše, Kataijeva tri gola i tri asistencije za 770 minuta više vrede odMendezovih 4+1 za preko 1600 minuta provedenih na terenu. 

Ali nije to sve. Alaves su napustili još Dejverson i Viktor Kamarasa (obojica ofanzivni vezisti, direktna konkurencija) koji su se vratili u Levante, odnosno Ruben Sobrino. Ovaj poslednji bio je na pozajmici iz Mančester Sitija. 

Na Mendizorozi više ne mogu da računaju ni na neke važnije fudbalere, poput Tea Ernandeza (Atletiko Madrid), Markosa Ljorentea (Real Madrid) ili Kika Femenije (Votford), no njihovi odlasci ne tiču se direktno pozicije Aleksandra Kataija. 

I na sve to Alaves se nije baš pretrgao kada je u pitanju pazar u dosadašnjem toku fudbalske pijace. Stigla su dva leva beka, malo poznati napadač Demirović (19) iz Lajpciga i kao jedina konkurencija Enco Zidan iz Madrida.

A možda ponajviše od svega Srbina može da raduje što više nema Pelegrina. Njegovo mesto zauzeo je - od danas i zvanično - njegov zemljak Luis Zubeldija.   

Nazire li se to špansko proleće Aleksandra Kataija?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar