Сутра свјежије вријеме

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра ће преовладавати мало свјежије вријеме у односу на претходне дане, уз температуру до 27 степени, а кише ће повремено бити на истоку.

Босна и Херцеговина 02.07.2017 | 15:29
Сутра свјежије вријеме
Ујутро ће бити облачно вријеме са повременом кишом, док се јаче падавине очекују на југоистоку. Током пријеподнева киша ће слабити, а на југу и западу падавине ће престати, па ће уз постепено разведравање бити и сунчаних периода, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана на истоку ће остати свежије и облачно вријеме са повременом кишом. У осталим предјелима биће промјењиво вријеме, а само понегдје могућа је слаба киша, док ће на југу бити претежно суво. Падавине ће до вечери престати у свим предјелима и доћи ће до разведравања.

Дуваће слаб до умјерен сјеверозападни вјетар, у Херцеговини и на планинама повремено јак.

Јутарња температура ваздуха од 10 до 17, на југу око 20 степени, а највиша дневна од 20 до 27 степени Целзијусових.

Мостар је данас са 30 степени, колико је измјерено у 14.00 часова, био најтоплији град. У исто вријеме у Бијељини, Бањалуци, Требињу, Билећи, Зворнику и Рудом измјерено је 28 степени.

У Добоју, Приједору, Вишеграду, Новом Граду, Српцу и Зеници било је 27 степени, у Броду, Невесињу, Српцу, Неуму, Бихаћу, Градачцу и Бугојну 26, у Сребреници и Тузли 25, у Мркоњић Граду, Фочи, Крупи на Уни и Гацку 24, у Источном Сарајеву, Ливну и Сарајеву 23, на Мраковици и на Чемерну 22 степена.

На Хан Пијеску и на Иван Седлу у 14.00 часова измјерено је 19 степени, док је највјежије данас било на Бјелашници гдје је измјерено девет степени Целзијусових.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар